Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Dødehavet

Topp » Jordan » Dødehavet
Klikk på bildet for å se neste
  Original   © mardahal Neste 
Dødehavet
Dødehavet er 76 kilometer langt og 16 kilometer bredt og ligger i dag over 400 meter under havets overflate. Dette er er det laveste punktet på tørt land noe sted på kloden. Hit reiser mange med hudlidelser som psoriasis, men også med de kroniske sykdommene reumatisme og lungeproblemer. Fordampningen fra sjøen gir luften et høyt innhold av helsebringende mineraler. Dette og stoffene som selve Dødehavet inneholder har gjort at dette området har blitt et sentrum for helsesentre, forskningsinstitutter og spaanlegg.

Badetemperaturen varierer fra 19 grader i februar til 31 grader i august. Dødehavet er dødt i den forstand at ingen fisker eller makrobiotiske vannorganismer kan overleve i sjøen. Det eneste som overlever her er bakterier og sopp. Saltinnholdet i Dødehavet er over 10 ganger så høy som som i de andre havene.

For de som også vil oppleve annet enn spabehandlinger og bading i Dødehavet finnes det flere severdigheter og utflukter i området. Ca. en time unna med bil ligger Amman som er Jordans hovedstad.


» Kart over Dødehavet
 <a target=por href=http://www.panoramio.com/photo/2456339>Original</a>   © <a target=pow href=http://www.panoramio.com/user/506226>mardahal</a> Dead Sea Bathers, Mövenpick Hotel (Jordan) Beach of the Dead Sea dead sea 22222
Dead Sea Beach Jordan Dead Sea salt crust parallel parking Dead Sea
 <a target=por href=http://www.panoramio.com/photo/5868846>Original</a>   © <a target=pow href=http://www.panoramio.com/user/128725>Fabrizio Muzzin</a> Totes Meer
Photos provided by Panoramio. Photos are under the copyright of their owners.