Søk reise
Unesco Tyskland

Unesco Tyskland

Bare enestående vitnesbyrd fra menneskehetens historie gjør seg fortjent til betegnelsen «Verdensarv» i UNESCO. Mange av dem finner du i Tyskland.

Gamlebyen i Bamberg

Som senter for keiserlig og biskoppelig makt i nesten tusen år, ble Bamberg ofte referert til som Frankens Roma. Byen hviler på syv høyder omgitt av vakre landskap. Den keiserlige katedralen som dominerer sentrum, gjør Bamberg enestående – et fremragende bevart mesterstykke når det gjelder urban design i samspill med middelaldersk og barokk arkitektur.

Wartburg Slott

Enormt og imponerende med røtter langt bakover i historien. Høyt hevet over byen Eisenach ligger slottet Wartburg, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1999. En av de best bevarte, middelalderske, tyske festningene – nærmer tusen år gammel. Det er trolig Tysklands mest berømte slott og uten tvil et av de aller viktigste.

Kollegial kirke, slott og gamleby i Quedlinburg

Quedlinburg, som nyter idyllisk beliggenhet på Romanesque Route, var en viktig, kongelig og keiserlig by i middelalderen. Den historiske arkitekturen, med over 1300 bindingsverkshus, ble bygd i løpet av seks århundrer og gjør Quedlinburg til et flott eksempel på en vakker, vel bevart, middelaldersk by. Den kan også glede seg over rik «art nouveau»-arkitektur.

Speicherstadt- og Kontorhaus-distrikt med Chilehaus

Dette er røttene til den moderne, europeiske utgaven av Hamburg: De historiske Speicherstadt- og Kontorhaus-distriktene med Chilehaus er synonymer for Hamburgs vekst som globalt handelssentrum. I dag utgjør de en levende, kulturell del av byen. Etter å ha overlevd uten skader eller endringer i årenes løp, er dette historiske området blitt belønnet med verdensarvstatus av UNESCO.

Slottene Augustusburg og Falkenlust i Brühl

I Brühl, den vesle byen i Rhineland, er arkitektur, malerkunst og hagedesign ført sammen for å skape førsteklasses kunstverk. Et ypperlig eksempel på tysk rokokko-ensemble. Augustusburg-palasset og Falkelust jaktslott har, med sine barokke hager, stått på UNESCOS verdensarvliste siden 1984.

 For mer info om Tyskland, sjekk nettsiden www.germany.travel

Toppbilder:
Wartburg: ©DZT
Speicherstadt, Hamburg: ©Hamburg Tourismus GmbH, Fotograf: Photodesign Ingo Boelter
Bamberg: ©Bamberg, Tourismus & Kongress Service
Quedlinburg: ©IMG – Investitions- und Marketinggesellschaft Sachsen-Anhalt mbH, Fotograf: Michael Bader

Slott Augustburg: ©Schlösser Brühl, Fotograf: Horst Gummersbach

Sjekk flybilletter i vårt flysøk nedenfor – du endrer enkelt antall personer etter du har valgt dato og klikket på søk. Flybilletter bestilles via samarbeidspartner Solfaktor.

Finn hotell i Bamberg…
Finn hotell i Eisenach…
Finn hotel i Quedlinburg….
Finn hotell i Chilehaus….
Finn hotell i Brühl…
Finn hotell i Berlin her…
Finn hotell i Frankfurt her…
Finn hotell i Hamburg her…

Finn hotell i Munchen her…

Når det gjelder storby-pakker (fly+hotell) lenger ned, endrer du enkelt avreisested, dato, antall personer etc etter du har klikket på “SE MER”.

Storby fly+hotell fra Oslo

Berlin ... ... netter ... ... Velg
Frankfurt ... ... netter ... ... Velg
Hamburg ... ... netter ... ... Velg
Munchen ... ... netter ... ... Velg

FLYBILLETTER