Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Skiathos

Topp » Hellas » Skiathos

Skiathos
Skiathos regnes som perlen blant de nordlige øyene i Sporadene som ligger like utenfor det østlige fastlands-Hellas. Velger du Skiathos som ditt feriemål kan du velge å bo i rolig og behagelig atmosfære eller i mer livlige omgivelser med et stort fornøyelsesliv og internasjonalt miljø.

Skiathos er ei vakker øy med en sjarmerende hovedstad med heltypisk gresk bebyggelse. De hvitkalkede husene med teglsteinbelagte tak ligger vegg i vegg i kronglete smågater.

Øya har kun èn by og det er Skiathos by.

Skiathos er et paradis for alle strandløver og dette kan kombineres med andre fornøyelser/utflukter. 65 av Hellas beste strender finner du her. Alle de store strendene på sørsiden av øya har vannsportsentre og det er også to dykkeskoler her om noen vil studere livet under vann. Sørkysten er beskyttet mot kraftig vind og strendene er dermed frie for store bølger. Kombinert med at strendene er langgrunne, gjør dem barnevennlige. På Skiathos finnes også mer private strender som kun er tilgjengelige med båt.

Med leiebil kan du lett ta deg rundt på øya. Ruinene etter den gamle byen Kastro beliggende på nordkysten hvor folket på øya bodde frem til ca 1830, er virkelig verd et besøk. Andre severdigheter som er verdt å få med seg er f.eks. klostrene Charalambos og Kounista som er over 300 år gamle, Halariastranden med sølvgrå rullestein og de ulike grottene.

"Mamma Mia"-filmen ble i all hovedsak spilt inn på øya .Men, flere av scenene fra filmen ble spilt inn på Skiathos

Kart Skiathos

Skiathos - Greece - Unravel Travel TV


Achladies
På sørøstsiden av øya ligger den koselige og "søvninge" fiskerlandsbyen Achladies. Her er det virkelig gresk sjarm og atmosfære. Dette er virkelig et "vannhull" for solhungrige ferieturister.

Her finner du en flott sandstrand med gode vannsportsmuligheter. På promenaden langs strandlinjen ligger det flere autentiske tavernaer med riktig god gresk mat. Strendene og fiskerlandsbyen ligger med pinjeskog og oliventrær. Med taxibåt er det god forbindelse til Skiathos By.
» Bilder fra Achladies


Agia Paraskevi
Dette er en liten rolig by med en fin sandstrand som passer perfekt for deg som bare vil ta dagen som den kommer. Her finnes det noen få tavernaer og butikker. Vil man ha et større tilbud så ligger Skiathos by bare 7 km utenfor.

Koukounaries
Dette er Skiathos' flotteste sandstrand. Mange mener, med god grunn, at den er en av Europas aller beste strender. Du finner også et godt utvalg av barer, restauranter, tavernaer og cafeer her.
» Bilder fra Koukounaries

Megali Ammos
Etter et travelt arbeidsår og få soldøgn, er denne feriedestinasjonen et supert feriemål. Megalia Ammos ligger på østsiden av.

Denne feriedestinasjonen ligger mellom Skiathos By og Achladies. Her finner du en lang og fin sandstrand, omgitt av tavernaer og kafeer hvor du kan nyte både tradisjonell gresk mat og ikke minst en kopp med nydelig gresk kaffe
» Bilder fra Megali Ammos


Skiathos by
To små høyder med en pinjekledd holme som midtdeler utgjør hovedstaden på øya. Bebyggelsen omkranser områdene rundt to kirker og har totalt ca tre tusen innbyggere. Skiathos er en "minihovedstad" med et yrende ferieliv hele sommeren.

Her finner du trange små rolige gater og en pulseren hovedgate. I nydelige bakgårder kan du få herlig gresk mat på små koselige tavernaer. I byens nye havneområde ligger små spisesteder vegg i vegg.

Ute på holmen, Bourtzi, ligger det som en gang var byens festning. I dag er dette et kultursenter og gjennom hele sommerperioden arrangeres det konserter og andre kulturelle forestillinger her.

På begge sider av byen ligger det mange flotte strender hvor du kan tilbringe flotte feriedager I Skiathos by er det rikelig med tavernaer med ordentlig gresk mat så vel som internasjonale retter som f.eks. franske og italienske. Her er det også nok av diskoteker å velge mellom om rockefoten vil.
» Bilder fra Skiathos by


Skopelos
Skopelos er frodig, vakker og har en genuin gresk atmosfære. Den blir ofte omtalt som den grønne øya. Pinjeskoger,olivenlunder, fruktgårder og fruktbare jordbruksområder er en del av denne "grønnheten"

Øya har en kystlinje på til sammen 67 kilometer. Deler av kystlinjen er utilgjengelig på grunn av klipper som stuper i sjøen. I den sørlige delen av øya finner du nydelige sandstrender som innbyr til et godt strandliv.

Denne øya har ikke den voldsomme turismen som mange av de andre greske øyene og er derfor med årene blitt ei øy for barnefamilier og de som ønsker seg et rolig ferieliv.

Det er lett å ta seg rundt på øya med leiebil eller offentlig transport. Det finnes mange spennende og koselige småbyer en kan utforske.Ved siden av å være en historisk øy er den også kjent fra vår egen tid gjennom filmen "Mamma Mia" som ble spilt inn her. Skopolos er øya hvor filmen "Mamma Mia" ble spilt inn.
» Bilder fra Skopelos

Achladies | Agia Paraskevi | Koukounaries | Megali Ammos | Skiathos by | Skopelos