Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Zakynthos

Topp » Hellas » Zakynthos

Zakynthos
Øya Zakynthos har langstrakte strender og er den sydligste av de joniske øyene som ligger på vestkysten av Hellas. Øya er den tredje største av de greske øyperlene.Som Hellas forøvrig, har øya en rik historie. Det er gjort utgravinger og funnet bevis for bosettinger tilbake til neandertalene

Strendene på denne vakre øya er fantastiske. Noen er av den lange smale formen mens andre ligger inne i en bukt med flotte klippeformasjoner som bakteppe.Shipwreck Beach er en av mange flotte strender som kun er tilgjengelig med båt. Navnet har den etter et skipsforlis som drev i land her. Noen av strendene er ilagt visse restriksjoner fordi Caretta Caretta skillpaddene legger egg her. Denne havskilpaddearten var nesten utryddet for noen år siden. Men takket være aktivt naturvern er bestanden kommet seg noe.

Zakynthos by er den største byen på øya og har et moderne "storbyliv". På dagtid yrer det i byens handle- og forretningsstrøk. Samtidig kan en fornemme den greske atmosfæren som er er preget av et "snilt" tempo.

Det er ingen problemer med komme seg rundt på Zakynthos. Her kan du leie deg bil eller motorsykkel og ta deg en dagstur rundt øya.Zakythos er et barnevennlig sted og passer da godt for de som reiser med barn.

På Zakynthos har mange severdigheter du bør se mens du er her. Noen av dem er Solomos og Kalvos museum, De blå grottene, St.Georg slottet i Gremna osv. Turistsesongen i Hellas starter generelt ved påske og varer til oktober. Det er solfylt og høye temperaturer i sommermånedene og dette har bidratt til at øya er blitt et veldig populært feriemål.

Kart Zakynthos

Argassi
Dette er en trivelig feriebyby som ligger på østsiden av øya. Destinasjonen ligger ved fotenden av Skopos høyden og har en strandlinje på ca en kilometer.

Byen med sin gjennomløpende hovedgate har en koselig og avslappende atmosfære. På begge sider av hovedgaten ligger et utall butikker,kafeer,tavernaer og barer. Legger du ferien hit har du nærhet til alt du måtte trenge for en fin ferie.

Dessuten er Argassi et godt utgangspunkt for å utforske øya. Zakynthos By ligger bare fire kilometer nordøst for Argassi. med et bra utvalg av fotballpuber og diskoteker.
» Bilder og kart fra Argassi


Kalamaki
I den vakre Laganabukta i sørøst på ligger den vidunderlige feriedestinasjonen Kalamaki. Dette er et virkelig godt alternativ for barnefamilier på ferie. Kalamaki har bevart mye av den greske sjarmen og atmosfære som småby.

Stranden i Kalamaki henger jo sammen med hele strandlinja langs denne kyststrekningen med deilig sandstrand. Deler av stranda er fredet i peroden av året når skilpaddene trekker opp fra havet for å legge sine egg. Men du verden, her er det plenty mer strand for badelivet.

Liker du et mer hektisk natteliv mens du er på ferie er det verken langt inn til Lagana eller til Zakynthos by. For alle barn i familien,små eller store, finnes det et utall av aktiviteter å være med på i nærheten av Kalamaki.Her er det vannparker, minigolf, hesteridning og et utall av ulike vannsportsaktiviteter.
» Bilder og kart fra Kalamaki


Laganas
Ca seks kilometer sør for flyplassen på ligger feriebyen Laganas. Dette er øyas fornøyelsesmetropol med en rekke barer og restauranter. Her finner du et hektisk natteliv i høysesongen.

Laganas er også kjent for sin vennlige atmosfære med gode tavernaer med smakfull mat. Feriedestinasjonen er også et fint utgangspunkt for å utforske denne naturskjønne øya. En av de spennende opplevelsene er at kan oppleve de strendene som den utrydningstruede Karettskilpadden vender tilbake til strendene langs kysten for å legge egg.

Laganas er ungdommens fereidestinasjon og står ikke tilbake fra noen av de andre feriestedene i Middelhavsområdet som er kjent for party-tilværelsen.
» Bilder og kart fra Laganas


Tsilivi
Tsilivi er en av de "store" feriedestinasjonene. Ikke det at den er stor i omfang men stor i forhold til at her finnes alt for at du får en god ferie. Her kan du nyte det sløve eller aktive strandlivet, her er muligheter for shopping og et utall restauranter,tavernaer og musikkbarer gjør kvelds- og nattelivet til gode minner en kald vinterkveld. Tsilivi er feriedestinasjonen for alle aldersgrupper.

Den langgrunne sandstranden i Tsivili er barnevennlig. Selve "bystranda" er fire kilometer lang. Her kan du prøve både windsurfing og vannskikjøring blant annet.

Tsilivi ligger i et olivenlundområde og innbyr til fine spaserturer. Ellers så er det fine bussforbindelser inn til hvor du kan gå på marked eller bare "byvandre".
» Bilder og kart fra Tsilivi


Zakynthos By
Zakynthos by domineres av den langstrakte gaten i havnen, Strada Marina. Dette er hovedbyen på øya med sine 12000 innbyggere. På torget San Marco ligger det mange gode tavernaer med god gresk mat. Det samme finner du nede langs havnen.

Den flotte Agios Dionysos-kirken med det like flotte klokketårnet ligger i den ene enden av hovedgaten og det store Solomostorget i den andre enden.

Dette er et godt feriested og samtidig et supert utgangspunkt for turer på kryss og tvers for å lære øya å kjenne.
» Bilder og kart fra Zakynthos By

Argassi | Kalamaki | Laganas | Tsilivi | Zakynthos By