Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Dubrovnikkysten

Topp » Kroatia » Dubrovnikkysten

Dubrovnikkysten
Dubrovnikkysten blir ofte kallt "paradis på jord". Dette er en kyststripe med et utall av små og store øyperler samt en smal kyststripe sørover mot Bosnia Herzegovina. Denne kyststripen starter i nordøst med øya Kolocep (en av Elafitiøyene) og strekker seg til den sørligste byen Cavtat.

Hele området er preget av å være et typisk middelhavsklima med milde vintre og varme somre. Her skyller et turkistblått Adriaterhav mot et klippeformet kystlandskap med små maleriske badebukter. Dette er et eldorado for alle som liker snorkling.

Landskapet er også preget av middelhavsvegetasjon med eviggrønne trær og busker. Her dyrkes sydfrukter, vindruer og vanlige grønnsaker.

Rent historisk er denne delen av knyttet opp til historien som har utspunnet seg i hele middelhavsområdet. Det var allerede på 300-tallet før vår tid flere greske kolonier langs denne kyststrekningen. Siden den tid har det vært viktige hendelser som har etterlatt seg minnesmerker som er vel verd et besøk.

Kart Dubrovnikkysten

Cavtat
Cavtat er en liten sjarmerende by på en odde nær flyplassen, ca 18 km sør for Dubrovnik. Her er det en rolig og stille atmosfære. Nordmenn blir godt mottatt i Cavtat, flere av restaurantene har meny på norsk.

Vil man dra inn til Dubrovnik så er båt(40 min) og lokalbuss et enkelt alternativ.
» Bilder fra Cavtat


Dubrovnik
Adriaterhavets perle blir ofte byen kallt. Dybrovnik ligger ved fotendene av Biokovofjellene med ansiktet vendt mot Adriaterhavet. Byen er omringet av en nydelig og frodig natur, og kystlinjen har flotte strender og et mylder av småøyer. Det er slettes ikke rart at denne perlen av en by har blitt et svært populært feriested.

Dubrovnik er en historisk vakker by og ble satt på UNESCO`s verdensarvliste allerede i 1979. Dubrovnik by omgis av en stor ringmur. Det er virkelig et "must" å legge en spasertur på toppen av denne bymuren. Byen har massevis av sjarm og et herlig folkeliv. Blandingen av brostensgater, torg, trange smug og caféer gjør at det fins noe nytt å oppdage rundt hvert gatehjørne. Det er ren nytelse å gå rundt i byen og kjenne den avslappende atmosfæren. Her bør du virkelig prøve sjømaten som er en riktig delikatess og regnes som en spesialitet i området.

På begge sider av byen finner du fine strender men ingen av dem er rene sandstrender. Fra havnen kan du bli med på båtturer ut til en av supre småøyene langs kysten.

Mange av hotelldestinasjonene ligger på utsiden av byen. Men det er god offentlig transportsytem med gode bussforbindelser.
» Bilder fra Dubrovnik


Kolocep
Dette er en liten, bilfri øy rett utenfor Dubrovnik. Det er to små tettsteder på øya, beliggende i hver sin vik. Øya er kjent for sine fantastiske strender, både sandstrender, grusstrender og bortgjemte steinstrender. Dette er en vidunderlig feriedestinasjon om du er ute etter det litt spesielle.

Øya har et typisk middelhavsklima og operere med 250 soldager i året. Naturen her er slående vakker. Oliventrær og pinjeskog dekker store områder. Her kan du virkelig nyte et turkisblått hav. Det er et eventyr å svømme i "Den blå grotten" sør på øya.

Til bare å være et par kvadratmeter stor har Kolocep hele sju kirker bygget mellom år 800 og 1000.
» Bilder og kart fra Kolocep


Korcula
Korcula sies å være en av Adriaterhavets vakreste øyer med beliggenhet i det sørlige Dalmatien. Korcula er en frodig og grønn øy med vinranker som dekker fjellsidene og hvor store områder er dekket av pinjeskog. Hovedstaden heter også Korcula og det er en by med gamle kvarterer, gamle stenhus og kullstensgater med små kafeer. Det sies at det var her Marco Polo ble født, og man kan besøke oppdagerens familiehus. Hvert år i mai holdes det en Marco Polo Festival.

Korcula har en lang og rik historie. Her finnes det severdigheter som kan dateres 6000 til 8000 års tilbake i tid. Mange av utgravingene og severdighetene er godt vedlikeholdt og vel verd et besøk. Øya er et sentrum for både kunst og musikk i dette området av Kroatia.

Det er i alt åtte små og mellomstore "småbyer" på øya. Alle bærer preg av maleriske omgivelser og vennlig atmosfære.
» Bilder og kart fra Korcula


Plat
Plat er en liten oase av fred og ro. Vakre furu- og sypresstrær omkranser kystlinjen og gir kjærkommen skygge på varme dager.

Dette er en lite sted i nærheten av det den gamle bydelen av . Så her kan du med letthet komme deg inn til de historiske delene av byen.

Plat er viden kjent for sine vakre strender. Her er mange lune bukter og flotte strender. Restaurantene her i Plat har spesialisert seg i de lokale rettene fra denne regionen. Får du behov for mer liv er det kun 12 km til Dubrovnik by.
» Bilder fra Plat


Srebreno og Mlini
Dette er en vakker liten landsby, bare sju kilometer fra Dubrovnik. Her er det fine strender og noen hyggelige serveringssteder med utsikt over bukten.

Srebreno er opprinnelig en liten fiskerlandsby som ligger i et grønt middelhavsklima beskyttet av ås- og fjellrygger som beskytter for nordavinden. Den vidunderlige sanstranden som strekker seg langs kyststrekningen er ypperlig og trygg badeplass for de minste i familien.

Denne feriedestinasjonen er for de av oss som vil ha en rolig og avslappende ferie uten det mest intense turistlivet. Om du vil være fysisk aktiv, er det flotte turløyper i naturskjønne områder i åssidene som omkranser den tidligere fiskerlandsbyen. Dette er en fin veksel fra strandlivet
» Bilder fra Srebreno og Mlini


SLANO
Slano er en liten by i det sørlige Kroatia med en liten havn i bukten med samme navn og ligger 35 km nordvest for den historiske byen Dubrovnik. Slano har vært bebodd siden forhistorisk tid. Befolkningen er involvert i jordbruk, fiske, oliven, fruktdyrking og nå i den senere tid - turisme. Slano har vakre strender og bukter. Dette stedet er ideelt hvis du ønsker å tilbringe ferien i fred og ro. Aktiv ferie tilhengere kan nyte strandvolleyball, tennis, fotball, håndball, sykling, basketball, fotturer, seiling, fisking og en rekke vannaktiviteter. Mange bra restauranter med uttallige spesialiteter fra denne regionen. Mens du bor i Slano, gå ikke glipp av et besøk i Dubrovnik - den største kroatiske attraksjonen.
» Bilder og kart fra SLANO

Cavtat | Dubrovnik | Kolocep | Korcula | Plat | Srebreno og Mlini | SLANO