Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Trogir

Topp » Kroatia » Splitkysten » Trogir
Klikk på bildet for å se neste
  Neste 
Trogir
Trogir ligger sentralet i Dalmatien, og regnes for å være en av de vakreste byene langs den adriatiske kysten. Trogir er bygget på en egen øy. Broer forbinder Trogir med både fastlandet og den nærliggende større øya Ciovo.

Byen har en flott "gamlebydel" som egentlig ligger der som et levende museum. Trogir står oppført på verdensarvlisten og har mange flott severdigheter og monumenter fra de ulike tidsepokene som er vel verd et besøk. Byen ble allerede grunnlagt av grekere tilbake i 380 før vår tid. Gjennom hele historien har byen vært plyndret og ødelagt for deretter å bli bygget opp igjen.

Det er ingen strender i selve sentrum av Trogir. Men det ligger lekre strender både nord og sør for selve byen og på øyene. De fleste av disse strendene har gode fasiliteter. Du kommer deg lett til alle strendene via gode bussforbindelser fra sentrum.

Langs strandpromenaden Riva, er det et mylder av liv i sommermånedene. Her er det mange fine restauranter som serverer fisk og skalldyr. dette er en delikatesse fra det "lokale" kjøkken.

Bilder fra Trogir Bilder fra Trogir Bilder fra Trogir Bilder fra Trogir
Bilder fra Trogir Bilder fra Trogir Bilder fra Trogir Bilder fra Trogir

Kulturarv