Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Madrid

Topp »  » Madrid
Klikk på bildet for å se neste
  Neste 
Madrid
Madrid er en vakker by som har et stort utvalg av museer, parker, gallerier, kafeer, tapas restauranter og selvsagt flere spennende utesteder. Madrid er hjertet i Spania. https://www.solfaktor.com/admin/guide/main.pl?dir=/spania/lanzarote I Madrid finnes flotte gamle kirker. Prado museet bør besøkes, et av verdens beste kunst museum. Museet er gratis på søndager, så ta gjerne en tur da. Madrid er for øvrig en veldig fin by å oppleve til fots.

Den beste tiden på året å reise til Madrid er på høsten eller våren. Somrene kan bli ganske varme og vintrene kalde. Dersom du reiser til Madrid på sommeren, så er det flere hoteller som har deilige avkjølende basseng på taket.

Ta gjerne turen til Plaza Mayor, som er en typisk spansk plass med vakre bygg rundt som ble bygget på 1700 tallet. Her er Madrids torg, hvor det meste skjer. Plaza Mayor er i dag et samlested for Madrid innbyggere og turistene som kommer til byen.

El Pargue del Retiro er et kjempefin park hvor du kan ta en joggetur, spasertur eller en piknik dersom du besøker Madrid. Parken er enorm og en veldig populær oase for Madrids innbyggere. Her finner du også en innsjø som setter en mer idyllisk preg på parken.

Det kongelige slottet Palacio Real i Madrid bør du ta deg en tur til. Det ligger midt i sentrum og har hele 2800 rom. Det er ingen kongelige som bor der i dag, Kong Carlos og hans familie bor i Zarzuela pallasset utenfor Madrid.

Utelivet i Madrid er særdeles bra. Et stort utvalg av barer og diskotek finner du over hele Madrid. Døgnrytmen til spanjolene er noe annerledes enn hos oss nordmenn. De spiser ikke middag før i 22.00 tiden. Utelivet starter etter kl to om natten og varer til tidlig morning. Sove kan du gjøre du når kommer hjem fra Madrid (eller gjøre som spanjolene: ta en siesta på dagen). Det er også gode shoppingmuligheter i Madrid. Spanias største handlekjede El Corte Inglès finner du selvsagt i Madrid. Her får du blant annet kjøpt de sist moteklær, parfymer, sminke og sko.


» Kart over Madrid
Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid
Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid
Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid Bilder fra Madrid

Prado Museet

Tapas

Litt av hvert om Madrid

Utflukt til El Escorial