Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Zanzibar

Topp » Tanzania » Zanzibar
Klikk på bildet for å se neste
  Zanzibar byr på krystallklart vann og kritthvite strender Neste 
Zanzibar

- Eksotisk Zanzibar byr på sydhavsidyll der tiden står stille

Zanzibar er en øygruppe utenfor Tanzania, bestående av de to hovedøyene Zanzibar Island og Pemba samt flere andre småøyer. Zanzibar Island (Unguja) er det mest populære reisemålet og her finnes mange vakre strender og fine hoteller.

Både portugisere, briter og arabere har hyppig frekventert Zanzibar igjennom tidene, og dette har satt et fargerikt preg på kuluren og historien. Zanzibar har vært en selvstendig republikk siden 1964 da de slo seg sammen med Tanganyika og ble landet Tanzania. Øygruppen lever hovedsaklig av turisme og eksport av krydder.

Lave priser, fantastisk sjømat, nydelige strender og eksotisk atmosfære lokker reiseglade turister året rundt. Zanzibar ligger ved ekvator og klimaet er tropisk. Øya kan derfor besøkes hele året. Stone Town (Steinbyen) som ligger i hovedstaden er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er verdt et besøk!

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Zanzibar:

* Besøke Stonetown / Steinbyen som ligger i hovedstaden. Husk kamera!
* Tur til krydderplantasjene. Ta alle sanser i bruk, og gjør gode kupp på lokale krydder både til deg selv og som gaver til de hjemme.
* Snorkling og dykking er populære aktiviteter, og Zanzibar har flere flotte korallrev.
* Vannsport og aktiviteter på stranden er deilige avbrekk fra døsing på solsengen. Prøv Windkarting; Go-cart med vindkraft.
* Zanzibar er en perfekt kombinasjon med safari i Kenya eller i Tanzania. Sjekk f.eks ut Serengeti.

Zanzibar byr på krystallklart vann og kritthvite strender En av flere restauranter som ligger ved stranden Slavemuseumet i Stone Town er verdt et besøk En av mange eksotiske strender på Zanzibar
The Old Fort i Stone Town står som et symbol på en krigersk histore på Zanzibar Zanzibarsk rød kolobus er en spesiell apeart som finnes på Zanzibar Krydder er en meget viktig næring på Zanzibar En lokal dhow båt seiler i solnedgangen
Bilder fra Zanzibar Bilder fra Zanzibar