Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Party

Topp » Tema » Party

Party
Her har vi valgt ut steder som passer for deg som liker at det er full fart til alle døgnets tider. Husk at på mange steder varierer party-faktoren med sesongen. På de fleste stedene er det i perioden fra juni til september det er mest liv!

Alanya
Alanya er det største og mest besøkte turiststedet på den tyrkiske rivieraen. Her er to store flotte sandstrender adskilt med en odde der det troner en middelalderborg fra 1200-tallet. Denne odden deler byen i en vestre og en østre del. I østre bydel finner du sentrum med havnen og selve bykjernen. På den vestre delen finner du blant annet dryppsteinsgrottene, Damlatas, som er vel verd et besøk.

Parallellt med sjøen ligger hovedgata,Atatürk Bulvari. Den deler byen i en nord-sør retning. På sørsida finner du det hektiske turistlivet, med et yrende badeliv på dagtid og et hektisk uteliv om kvelden. Nordsida bærer mer preg av det genuine tyrkiske bylivet med trange brosteinsgater med et avslappet og ikke minst vennlig tyrkisk miljø. Denne delen er bindeleddet mellom havet og de stolte Taurusfjellene.

Alanya er en god miks mellom stolt historisk arv, vakker natur og sprudlende ferie- og turistliv. Altså, noe for en hver smak.

Byen er kjent for alle sine store sportsarrangement. Her holder de store triatlontkonkurranser årlig. Sandvollyball-turneringer, maraton konkurranser i svømming og sykkelturneringer er noen av de store aktivitetene som har fast tilhold i Alanya.

Fra flyplassen til Alanya er det ca 130 km.
» Bilder og kart fra Alanya


Ayia Napa
Helt i øst på den sørlige delen av Kypros ligger Ayia Napa. Denne feriedestinasjonen er kanskje kjent for de fleste som et gigantisk fornøyelsessted. Men, Ayia Napa er så mye mer enn det.

Selve småbyen er bygget opp rundt klosteret fra 1500-tallet som ble tilegnet jomfru Maria. Dette klosteret finner du midt i byen og hvert år i september holder de en stor kulturfestivaler her.

Drar du fire kilometer østover fra småbyen finner du blant annet lekre sjøgrotter. Beste måt å komme hit på, er å bli med en av båtturene fra byen. Det arrangeres også dykkerturer hit. Mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay / Protarasligger Cavo Greco. Det er en liten fjelltopp som lett bestiger via de fine turløypene som går opp til toppen.

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav. ved foten av Cavo Greco er vannet så klart at det har en sikt ned til 15 meters dyp. Alle strendene langs denne kystlinjen har EU`s blått flagg merke.

Fornøyelseslivet i Ayia Napa er stort. Her kan du være med alle typer vannaktiviteter, spille golf, besøke den kjempestore vannparken og være med på båtturer.

I sentrum er det mange butikker med et variert tilbud. Om du vil ta deg en tur til noen av de nærliggende byene, så er det greit å leie moped eller bil. Bare vær obs på at det er venstretrafikk. Det finnes også et godt fungerende bussnett.
» Bilder fra Ayia Napa


Benidorm
Benidorm ligger ved en fem kilometer lang sandstrand som er delt i to deler ved den gamle "San Jaime"-kirken. Samtidig er kirken skillet for den nye og gamle delen av Benidorm. Den nye delen har vokst seg til å bli en moderne "storby"med kallenavnet "Lille Manhatten" med turisme som hovedøkonomi. Her er det et yrende liv året rundt og sommermånedene er den sommerresidens for både spanjoler og folk fra hele Europa.

Skillet mellom den nordre og sørlige del er en stor klippeformasjon.Den sørlige delen er den som kalles "det gamle Benidorm". Her finner du den gamle arkitekturen, statuene, attraksjonene og det typiske spanske fiskerlandsbypreget.

Benidorm har et fjellområde, Puig de la Campana", i ryggen. Her er toppene på over 1400 meter og er den faktoren som gjør at det er et mildt klima her hele året.her kan de skryte av de har 3400 soltimer i året.

Fra flyplassen i Alicante til Benidorm er det ca : 50 km, og det går direktebusser Alicante Airport - Benidorm.
» Bilder og kart fra Benidorm


Calella
Denne småbyen ligger ca 6 mil nord for . Fra tidligere var dette en fiskerlandsby med en støttenæring i tekstilindustrien. I dag er byen en sommerby med alt hva det innbærer. Både spanjoler og turister fra hele Europa gjør Callela til sin ferieby i sommersesongen.

Gamlebyen består av smale gater og gågater og er en behagelig avveksling fra strandlivet på den over to kilometer lange stranden. hele strandstrekningen har fått EUs Blå Flagg-merking. Den sydlige delen har et roligere miljø enn resten av stranda.

God transport gjør det enkelt å besøke andre byer i nærheten. Det fins to flyplasser i området. Calella ligger ca 35 km fra Girona (GRO) flyplass, og ca 90 km fra Barcelona (BCN) flyplass, og det er enkelt å ta toget på Costa Brava-kysten fra Barcelona Airport.
» Bilder og kart fra Calella


Faliraki
Faliraki er en tidligere fiskelandsby og ligger ca 12 km sørøst for Rhodos by. Faliraki ligger på østkysten av Rhodos, og stranden, en 4 km lang sandstrand, anses å være den beste på hele øya. Her er det krystallklart vann og perfekt for strandelskere! Inne i Faliraki sentrum er det mye liv i høysesongen, mange festglade ungdommer reiser hit. Her er det flust av aktiviteter og fornøyelser som f.eks. strikkhopp, vannfall, vannjet osv. Det er også et rikt utvalg av restauranter, barer og diskotek som ligger langs strandpromenaden. Ønsker man et mer behagelig tempo velger man å bo utenfor sentrum. Her er det en hyggelig atmosfære om man skulle ønske å trekke ut for en roligere kveld.


» Bilder fra Faliraki


Golden Sands
Golden Sands var Bulgarias første turiststed, og den lange brede sandstranden var og er det naturlige møtestedet. Stranden er lang og bred, men det er ikke like langgrunt som i Albena. Sør for Golden Sands finner man mindre roligere strender. Golden Sands er Varnakystens største reisemål, og et av Bulgarias fornøyelsessentrum, her er det mye liv og røre. Det fins et mylder av barer, restauranter, diskotek, vannsport og shopping, noe å gjøre frem til daggry. I juli og august kan det bli høyt tempo her. Golden Sands ligger ca 25 km fra flyplassen i Varna.
» Bilder og kart fra Golden Sands

Hersonissos
I Hersonissos har du alt som vil tilfredstille en avslappet ferie. Her kan du nyte strandlivet kombinert med nærhet til shopping og fornøyelser i overflod. Stedet er spesielt populært blant ungdom, og det "syder og koker" her i de hektiske sommermånedene.

Langs den trivelige strandpromenaden ligger det mengder av barer og restauranter med fin havutsikt. Midt i byen ligger stranden som er en blanding av små rullestein og sand. Tar du turen til Stalis, som ligger ca 3 km utenfor Hersonissos, finner du en stor og fin sandstrand. Men, langs hele denne vakre kyststrekningen ligger det flere fine badeviker.

Til storbyen Heraklion er det ca 35 km, og det er gode muligheter for å leie bil eller moped dersom du ønsker det.
» Bilder fra Hersonissos


Ibiza By
Ibiza By er en internasjonal, glamorøs og eksklusiv turistby med mengder av trendy barer og diskotek. Det er her man ser de oppkledde og utkledde kjendisene og menneskene. Her er fornøyelseslivet preget av det eksklusive og luksuriøse.
» Bilder og kart fra Ibiza By

Ios
Ios er en liten koselig øy. I høysesongen juni - august er det party døgnet rundt. Reiser man hit på før- og ettersesongen, er det et annet Ios som venter. Her er det mange fine sandstrender, et spennende karrig landskap og en behagelig atmosfære. I den vakre byen Chora ligger de hvitkalkede husene tett langs de svingete gatene og dekoreres av blålilla bouganvilla. Langs hovedgaten er det mengder av barer, restauranter, diskoteker og butikker. Om man vil ta seg rundt på egenhånd kan man leie moped eller bil.
» Bilder fra Ios

Kos by
I høysesongen er det dans og musikk natten lang helt til soloppgang. Det fins spesielle bargater, og mengder av diskotek. Dagene tilbringer man på noen av øyas mange herlige sandstrender. I Kos by ligger den velbesøkte Lambi Beach som er en lang fin sandstrand med mange ulike vannsporter. Fra Kos by er det daglige bussforbindelser til andre byer på øya.
» Bilder fra Kos by

Lloret de Mar
Lloret de Mar er et populært feriested som ligger på sandkysten som strekker seg over en lengde på 7 km og er delt inn i fem hovedstrender. Historisk sett har småbyen rester av sin fortid tilbake til det tredje århundre f.Kr. I dag er det en super liten feriedestinasjon i et malerisk landskap.

Både i, nordover og sørover finner du små og store utrolig lekre sandstrender. Noen av dem ligger sånn til at du må gå et stykke eller komme deg dit med små turisttog. Noen av de små strendene ligger i små bukter skjermet av grønnkledde klippeformasjoner. på denne kyststrekningen er det lite sterke strømmer,bølger eller sterk vind.

Lloret de Mar har i mange år vært et feriested som ungdom fra Nord-Europa har søkt til for å fetste.

Det fins to flyplasser i området. Lloret de Mar ligger ca 33 km fra Girona (GRO) flyplass, og ca 90 km fra Barcelona (BCN) flyplass.
» Bilder og kart fra Lloret de Mar


Marmaris
Marmaris ligger innerst i en bukt ved foten av Taurusfjellene og med utsikt til en vidunderlig skjærgård. Marmaris blir betegnet som "badebyen ved Egeerhavet som bobler av tyrkisk sjarm".

Badebyen og har en vakker småbåthavn med båter fra hele verden. Her fins alt fra små fiskebåter til store skuter, og de vakre karakteristiske Gületbåtene. Langs strandpromenaden som strekker seg helt til Icmeler, ligger det et godt utvalg av restauranter, barer og caféer. Stranden i Marmaris er smal og sanden er noe grovkornet. I Icmeler fins det en bred langgrunn sandstrand og man kommer seg hit med de kjente minibussene, Dolmus, som er et enkelt og billig transportmiddel.

I den eldre delen av Marmaris er smugene smale og her finner du et stort basarområde med hundrevis av boder og småbutikker som kan gi deg en super shoppingopplevelse.

Ønsker du å ta fri fra stranden en dag er det flere gode turmål i nærheten av Marmaris enten du velger øyturer i skjærgården, elvetur til oltidsbyen Dalyan eller jeepsafari i et dramatisk landskap. Altså, her finner du noe for enhver smak Marmaris har noe for alle.

Avstanden fra flyplassen er ca 100 km.
» Bilder fra Marmaris


Palma Nova Magaluf
Feriestedene Palma Nova og Magaluf har de senere årene "vokst" sammen og kalles av mange for "Maganova". Det ungdommelige fornøyelseslivet med høy puls preger Palma Nova/Magaluf i høysesongen juni-august. Palma Nova regnes for å være oppstartsstedet for charterturisme på 1960-tallet. I dag er den en middels stor velutbygd turistby og regnes for å være et roligere sted enn sitt "tvillingsted" Magaluf.

Dagene kan du tilbringe på de lange og brede strendene med lys og finkornet sand. Langs den nyanlagte strandpromenaden ligger det restauranter og kafeér. Strendene strekker seg langs hele den sørvestre kystlinjen. Her kan du velge blant så godt som alle typer vannsportsaktiviteter på dagtid. Når solen går ned og mørket senker seg, stiger pulsen og lysene tennes på alle byens utesteder. Ungdom fra hele den nordlige delen av Europa har dette som "lekegrind" i perioden fra mai til ut september.

Fra september til neste års påsketider er området et flott alternativ for barnefamilier. I utkanten av Magaluf ligger en stor vannpark med aktiviteter som vil more både små og store. Mange tar utfordringen med å svømme de 400 meterene ut til øya Isla de sa Porrassa, som ligger midt i Magaluf-bukten, for å se det store antallet av de sorte firfislene som lever her. Ellers kan du være med på aktivitetstilbud som ridning, gocart-kjøring, windsurfing eller dykking.

Det vil ta deg ca tjue minutter med buss inn til storbyen om dere vil finne på noe annet en dag. Her kan du nyte alt fra shopping og et rikt kulturliv til et malerisk gammelt byliv med et rikt utvalg av spisesteder i rolige gågater.
» Bilder og kart fra Palma Nova Magaluf


Platanias
Velger du Platanias som feriemål får du både i "pose og sekk". StorbyenChania ligger bare ti kilometer unna. Kilometervis med sandstrand og turkist hav er det perfekte oppholdsted på hete dager. Platanias ligger midt i "smørøyet" for utflukter østover,vestover og sørover. Uansett om du er liten eller stor, ung eller gammel vil du trives her.

Opprinnelig ble byen bygget oppe i høyden over kystlinjen ved utløpet av elva Platanias hvor det blant annet vokste mange Platan-trær.Her i "gamlebyen" kan du både føle og se historien henge igjen i bygninger og minnesmerker. Mange av stedets familiedrevne tavernaer ligger her og serverer smakfull gresk mat. Fra høydedraget i den eldste bydelen er det en vidunderlig utsikt med soloppganger og -nedganger som du sent vil glemme.

I nyere tid har byen strukket seg nærmere strandlinjen både i vestlig og østlig retning. Her ligger hoteller og leighetskomplekser tett. Hovedgaten i Platanias er gjennomfartsåre til de nærliggende småbyene. Platanais har et yrende handleliv med alle typer butikker som ligger side om side med trendie kafeer, musikkbarer og spisesteder med både typiske greske retter og retter fra det internasjonale kjøkken.

Som bakteppe for småbyen ligger et fruktbart jordbrukslandskap med stier og småveier som innbyr til spaserturer. Rett på utsiden av kystlinjen ligger Thodorou-øya. Venzianere bygget to store mangkantede festninger på øya for å hindre at tyrkerne gikk i land i Platanias. I dag er øya beiteområde for Kri-kri-geita.
» Bilder og kart fra Platanias


Playa de las Americas
Hit reiser du for å oppsøke de fine strendene og for fornøyelseslivet. Playa de las Americas er Tenerifes mest besøkte turiststed og passer alle. Her fins det et stort tilbud av restauranter, barer og nattklubber. Ønsker du å aktivisere deg mer sportslig tilbyr Tenerife bra windsurfing og golfmuligheter, i tillegg til mange andre aktiviteter som f.eks vannparken Octopus. Det er nært til det litt roligere Los Cristianos, ca 4 km, det går en strandpromenade mellom de to stedene som mer eller mindre har vokst sammen.

Det fins to flyplasser på Tenerife. Tenerife Sur (TFS) og Tenerife Norte (TFN). Den sørlige flyplassen, TFS, brukes mest. Avstanden til TFS er ca 17 km og til TFN ca 90 km.
» Bilder og kart fra Playa de las Americas


Puerto Rico
Det solsikre Puerto Rico ligger i en dal omgitt av hoteller og leilighetskomplekser i fjellskråningene rundt. Et stort shoppingsenter ligger midt i dalen og her finner du mengder av restauranter, barer og diskoteker. Nattelivet kan være heftig og for alle aldre. Parkanlegget nedenfor sentret i retning stranden finner du fine minigolfbaner og lekeområder for barn.

Stranden har finkornet, lys sand. Her er det langgrunt og passer for barnefamilier. I havnen kan du ta del i ulike aktiviteter som båtturer og sportsfiske. Ikke langt fra Puerto Rico ligger Amadores med sin lange og hvite sandstrand. Hit kan du gå (ca 20-30min) på en strandpromenade som er støpt opp på utsiden av klippene over havet.
» Bilder og kart fra Puerto Rico


Rhodos by
Rhodos by er en blanding av gammelt og nytt. Byen er livlig, med et hektisk natteliv. Det fins mengder av restauranter, barer og diskoteker her. Midt i sentrum ligger også en egen bargate for festglade ungdommer.

Gamlebyen er omkranset av en bymur med brostein i gatene og har en blanding av tyrkisk-, bysantinsk- og gresk arkitektur. Her finnes mange attraksjoner å velge mellom, bl.a. Stormesterens Palass(-en festning i festningen), underjordisk grotte, arkeologisk museum med bl.a. marmorstauen "Afrodite fra Rhodos", moskeer, kirker, teater, parker og markeder. Kolossen på Rhodos sies å være et av antikkens syv underverker. Statuen av solguden Helios i bronse skal ha stått plassert i småbåthavnen Mandraki. Historien sier at den skal ha stått med ett ben på hver side av havnen og at skipene passerte mellom bena. I Rhodos by fins massevis av koselige restauranter og tavernaer, samt en mengde forskjellige småbutikker. Fra den vakre Mandrakihavnen kan man også dra på en rekke forskjellige båtutflukter.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder fra Rhodos by


San Antonio
San Antonio var tidligere en liten fiskerlandsby, men ble mer utbygt på 60-tallet da Ibiza ble etablert som et populært turiststed. Her er det virkelig full fart, og i gatene er det fullt av engelske, tyske og skandinaviske partysugne ungdommer. Fornøyelseslivet er forholdsvis enkelt og folkelig i San Antonio sammenliknet med Ibiza By som anses for å være mer sofistikert. Det går busser mellom San Antonio og Ibiza By døgnet rundt.
» Bilder og kart fra San Antonio

Sitges
Det lokkende og sofistikerte turiststedet Sitges er omgitt av gammel historisk sjarm fra tida da Sitges fortsatt var en liten by der de levde av fiske. Gamlebyen er bygd på en høyde med en nydelig og romantisk utsikt over solnedgangen.

Sitges ligger ca 25 km fra storbyen Barcelona, og det er lett å reise dit inn med tog som går hver halvtime. Byen er et attraktivt badested og passer for alle, både barnefamilier og ungdom med sans for partylivet.

Sitges er også et av de største "gay"- reisemålene i Europa. Årets høydepunkt er i februar. Da er det karneval i Sitges, og hit kommer flere tusen tilskuere.

Du kommer hit via flyplassene i både og
» Bilder og kart fra Sitges


Sunny Beach
I Sunny Beach fins en av de fineste strendene i Bulgaria, den er bred med finkornet lys sand, og det er langgrundt. Stranden er velholdt, den ryddes hver kveld. Det er mange ulike vannsporter å velge mellom, bl.a vannski og vannscooter, og man kan leie solstoler og parasoller. Langs stranden ligger det mange barer og restauranter.

Her er det et sentrum med mye liv og røre, og det blir hektisk i høysesongen. Det fins mengder av aktiviteter, fornøyelser, shopping, restauranter, barer og diskotek, og prisene er lave. Her får man mye for pengene.

Sesongen er fra begynnelsen av juni og ut august, resten av året er det meste stengt.
» Bilder og kart fra Sunny Beach

Alanya | Ayia Napa | Benidorm | Calella | Faliraki | Golden Sands | Hersonissos | Ibiza By | Ios | Kos by | Lloret de Mar | Marmaris | Palma Nova Magaluf | Platanias | Playa de las Americas | Puerto Rico | Rhodos by | San Antonio | Sitges | Sunny Beach