Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Phuket

Topp » Thailand » Syd-Thailand » Phuket

Phuket

- Phuket byr på variert hotellutvalg, mange gode strender og pulserende natteliv

Phuket er Thailands største ferieøy og har bro over til fastlandet. Øya er dekket av mye fjell, mens området rundt hovedstaden Phuket Town er mer lavland. Phuket opplevde en enorm utbygging av nye hoteller for cirka 20-30 år siden, men den tragiske flodbølgen i 2004 gjorde stor skade på disse. Nå er alt tilbake til det normale på øya og varslingssystemer for tsunami er etablert på strendene.

Prisnivået på Phuket kan være noe høyere enn andre steder i Thailand. Det henger sammen med at eiendom er ganske dyrt og mange luksushoteller har etablert seg på øya. Antall backpackere er lavere her sammenliknet med for eksempel øst i Thailand eller i Krabi.

Phukets store fordeler er, foruten de vidunderlige strendene, et variert aktivitetstilbud, bra shopping og et rikt utvalg av restauranter og barer. De mest populære stedene ligger på vestkysten og inkluderer Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach og Bang Thao Beach. Disse reisemålene har gode strender, er veldig pulserende og er godt utbygd med hoteller. Noe roligere, men like flott, er det i sør med Nai Harn Beach.

Phuket er også mest naturlige ankomststed for de som skal til Khao Lak.

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Phuket:

* Dykking og snorkling er veldig populært (ofte heldagsturer)
* Leie terrengsykkel og sykle rundt på øya
* Dagsutflukter med båt til Koh Phi Phi, James Bond Island, etc.
* Besøke Phuket Gibbon Rehabilitation Center
* Ri på elefant
* Fotturer til Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary
* Spille noen runder golf
* Se thai boxing

Kart Phuket

Bangtao Beach

- mange av Phuket's luksusresorter, flott golfbane og stor samling av restauranter

Bangtao Beach er en av de større strendene på øya og har kritthvit sand og gode svømmeforhold. På sørenden av stranden finnes et spennende korallrev og et utvalg av småhoteller. Nærliggende Surin Beach er en populær strand og verdt et besøk.

Mesteparten av Bangtao Beach er okkupert av Laguna Complex, et stort hotellkompleks bestående av 7 hoteller og en meget bra golfbane (ekstern lenke). Her finnes mange gode, men også relativt dyre, restauranter og barer. Verdt å nevne er også det nydelige The Pavilions Phuket som passer perfekt for bryllupsreisende.
» Bilder fra Bangtao Beach


Cape Panwa

- vakker natur, flotte hoteller og Phuket's spennende akvarium

Cape Panwa, også kalt Laem Phanwa, ligger helt sør på den vakre Panwa-halvøya. Til denne lille og fredelige småbyen reiser du for å nyte en stille og avslappet ferie. Halvøyen har frodig skog, hvite strender og et populært akvarium (ekstern lenke).

Mest populære hoteller i området er det luksuriøse Sri Panwa Phuket (ekstern lenke), nydelige Cape Panwa Hotel (ekstern lenke), hyggelige Radisson Blu Plaza Resort Phuket (ekstern lenke) og det prisfonuftige Bel Air Resort & Spa (ekstern lenke).
» Bilder og kart fra Cape Panwa


Kamala Beach

- dykking, vakre Thailand templer og begivenhetsrik temapark

Denne fiskerlandsbyen, omringet av skogskledde knauser, er en av mange fine strender på Phuket. Den hvite sanden innbyr til sol og bad, men Kamala Beach har også et-par andre interessante attraksjoner. Det gripende Kamala Wat er et vakkert buddhist tempel som ble bygd opp av Australsk TV etter tsunamien i 2004. Phuket FantaSea er en godt likt temapark som byr på 4D show, teater, eksotisk dyreshow, shopping-gate og restaurant med plass til 4.000 gjester.

Kamala Beach er et godt utgangspunkt for dykketurer. Sunwing Resort (ekstern lenke), Kamala Beach Resort (ekstern lenke), Courtyard Phuket at Kamala Beach (ekstern lenke) og Paresa (ekstern lenke) er noen av de gode hotellene man finner i området.
» Bilder fra Kamala Beach


Karon Beach

- populært og familievennlig skandinavisk område i Thailand

Midt i mellom Patong Beach og Kata Beach ligger Karon Beach. Den brede og lange stranden er populær blant skandinaviske turister, spesielt barnefamiler og par. Det finnes et fint korallrev som grenser til Kata Beach.

Selv om Karon Beach byr på mange restauranter og barer er stedet mindre hektisk enn Patong Beach. Karon Beach har flere skreddere, supermarked, apotek, mini-golf park og gode shopping muligheter. Mye er tilrettelagt for skandinavere så forvent å finne norsk/svenske menyer.

De fleste hoteller på Karon Beach ligger ikke på selve stranden, de ligger på andre siden av strandpromenaden. Derfor er den kritthvite stranden mindre befolket enn man skulle frykte. Perfekt for en liten spasertur i solnedgangen. Dog er det et enormt utvalg av hoteller og resorter som ligger på rekke og rad bak promenaden. Blant disse er Pacific Club Resort (ekstern lenke), Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa (ekstern lenke), CC Bloom's Hotel (ekstern lenke) og Sugar Palm Resort (ekstern lenke).
» Bilder fra Karon Beach


Kata Beach

- eksotiske strender, god mat fra Thailand og populært for barnefamilier

Litt sør for Karon Beach ligger to fantastiske strender, Kata Yai og Kata Noi. Strendene er adskilt av en stor klippe. Kata Yai, som ofte blir kalt Kata Beach, har 2 kilometer nydelig strand med hvit sand og palmetrær. En liten, eksotisk øy ligger inne i bukten og byr på bra snorkling. Stranden på Kata Noi er mindre og enda mer fantastisk. Det er en mer roligere atmosfære sammenliknet med Kata Yai.

Strendene på Kata Beach passer godt for barnefamilier. Stedet har en landsby feeling og strendene er trygge og barnevennlige, spesielt på Kata Noi. Det fins utmerkede restauranter og barer på begge strendene. Men nattelivet er langt fra like livlig som på Patong Beach.

Det beste hotell alternativet på Kata Beach er Kata Thani (ekstern lenke) og søsterhotellet The Shore Kata Thani (ekstern lenke). De ligger begge på Kata Noi. .
» Bilder fra Kata Beach


Khao Lak

- familieferie, gylne sandstrender og populært område i Thailand for skandinavere

På fastlandet nord for Phuket ligger vakre Khao Lak. Det tar cirka 1,5 timer med transfer fra flyplassen i Phuket eller 2,5 timer fra Krabi. Khao Lak er flere små landsbyer som ligger på rekke og rad langs den skjønne vestkysten av Thailand. Bang La On blir ofte kalt sentrum av Khao Lak og de fleste hoteller vil ha shuttle service til denne småbyen. Litt lenger nord ligger Bang Niang, spesielt populær blant par. Begge landsbyene har butikker, restauranter og minibanker.

Khao Lak er spesielt egnet for barnefamilier og de som ønsker en avslappet ferie i Thailand. Destinasjonen ble så og si bygget opp fra grunnen av etter flodbølgen i 2004 og paradoksalt har det ført til at stedet ikke er så utbygd som for eksempel Phuket. En gyldengul sandstrand er perfekt for avkobling og spaserturer.

Khao Lak er spesielt etterspurt i det Skandinaviske markedet.

Gode hoteller i Khao Lak området er Ramada Resort Khao Lak (ekstern lenke), Khaolak Orchid Beach Resort (ekstern lenke) og Kantary Beach (ekstern lenke).

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Khao Lak:

* Dykking og snorkling utenfor de eksotiske småøyene utenfor Khao Lak (blant annet Similan Islands)
* Besøke en av de flotte vannfallene i området
* Oppleve Saori Foundation Centre hvor overlevende etter tsunamien har arbeidsdager
* Besøke Khao Sok National Park eller Khao Lak Lam Ru National Park
* Ri på elefant
* Golf

» Bilder og kart fra Khao Lak


Koh Kho Khao

- eksotisk, uberørt og fornuftige priser i Phuket

Koh Kho Kao er en stille og rolig øy langt vekk fra masseturismen. Her kan mann få følelsen av å være på en nesten urørt øy. På øya er det fine lange strender som passer fint for spaserturer eller så kan man rett og slett bare legge seg ned og nyte livet. På Koh Kho Khao er det et begrenset utvalg av butikker og restauranter.

Koh Kho Khao ligger cirka 7 mil nord for Phuket og det går båt fra fastlandet og over til øya (5 minutter).

Hoteller på øya er The Kib Kho Khao Island Beach Resort Resort (ekstern lenke) & Spa og The Tacola Resort & Spa (ekstern lenke).
» Bilder og kart fra Koh Kho Khao


Mai Khao Beach

- Phuket's lengste strand, kort avstand til flyplass og godt utvalg av hoteller

Nordvest på Phuket ligger Mai Khao Beach, den lengste stranden på øya (9 km). Populært kalt Airport Beach på grunn av sin nære beliggenhet til flyplassen (15 min). Selv om det ligger en del store resorter i området så er dette en ganske rolig del av Phuket med få restauranter og barer. Perfekt for lange gåturer på stranden og noe shopping i turtle village. Patong Beach ligger 45 minutter unna.

Populære hoteller på Mai Khao Beach er Renaissance Phuket Resort & Spa (ekstern lenke) og Holiday Inn Phuket Mai Khao Beach Resort (ekstern lenke).
» Bilder fra Mai Khao Beach


Nai Harn Beach

- eminent utsikt over Phuket, fredfulle strender og sjarmerende spisesteder

Nai Harn, også kalt Nai Han, ligger helt sør på Phuket. Uten tvil et av øyas vakreste steder med en utsøkt lagune. Her er det en eventyrlig atmosfære. På Nai Harn Beach finnes det flere små restauranter og et lite knippe hoteller og gjestehus.

Nai Harn er et populært utfartssted på grunn av utkikkspunktet (View Point) som ligger rett sør for Nai Harn. Her er det fantastisk utsikt utover havet og man kan se flere av strendene på øya. Først og fremst er det populært å reise på dagsutflukt til denne delen av øya. Kan lett arrangeres fra alle strender i Phuket.
» Bilder fra Nai Harn Beach


Patong Beach

- Phuket's partysted, mange turister og fabelaktig utvalg av aktiviteter og utflukter

Patong Beach er Phukets desidert største og sannsynligvis Thailands mest livlige feriested. Den eksotiske stranden er en av de lengste på øya og alltid full av turister. Stedet har mengder av restauranter med internasjonal mat såvel som thaimat på menyen. Patong Beach er kjent for å være et partysted med et hektisk natteliv. Mye av nattelivet er konsentrert rundt Bangla Road og strandpromenaden.

Patong Beach er et bra sted for shoppingelskere da det finnes flere markeder og kjøpesentre i området. Byen ligger 35 kilometer fra flyplassen og er et utmerket utgangspunkt for å oppdage resten av Phuket.

En rekke hoteller og resorter har tilholdssted på Patong Beach. Eksempler på gode kjøp er FunDee Boutique Hotel (ekstern lenke), Blue Ocean Resort (ekstern lenke), Millennium Resort Patong Phuket (ekstern lenke), Novotel Phuket Resort (ekstern lenke), Courtyard by Marriott Patong Beach (ekstern lenke) og The Kee Resort & Spa (ekstern lenke).

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Patong:

* Dykke og snorkelturer er lett tilgjengelig
* Få med seg thai boxing på Soi Tan Stadium
* Utvalget av spa er utmerket på Patong Beach
* Ta del i det enorme utvalget av barer, restauranter og nattklubber
* Dra på full dags fisketur
* Stort utvalg av vannaktiviteter som jet-ski, paraseiling, etc
* Besøk en skredder å få spesialsydd klær
» Bilder fra Patong Beach


Phuket Town

lokal kultur, shopping og båt til Koh Phi Phi

Phuket Town er hovedstaden på Phuket og har cirka 63.000 innbyggere. Byen er vel det nærmeste man kommer en kulturell opplevelse på øya. Absolutt verdt en dagstur. Her finnes en spennende blanding av gammel og ny Thai kultur. Prisene er lavere enn på de populære strendene og fullt mulig å gjøre et godt kjøp i en av byens lokale markeder eller shoppingsentre.

Barer og restauranter er det mye av og prisene er lavere enn på turisthotellene. Byen har flere muséer, blant annet Thalang National Museum som er Phukets viktigste senter for kultur og historie. Chinatown er verdt et besøk og viser den kinesiske innflytelsen på Phuket Town.

Fra Rassada Pier er det mulig å ta båt til Koh Phi Phi, Ao Railay, Krabi og andre nærliggende øyer.
» Bilder fra Phuket Town

Bangtao Beach | Cape Panwa | Kamala Beach | Karon Beach | Kata Beach | Khao Lak | Koh Kho Khao | Mai Khao Beach | Nai Harn Beach | Patong Beach | Phuket Town