Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Budapest

Topp »  » Budapest
Klikk på bildet for å se neste
  Neste 
Budapest
Budapest kan skilte med en spennende historie, utrolig arkitektur, rik kulturarv, gode shoppingmuligheter og mange deilige SPA. Du vil neppe angre om du reiser til vakre Budapest.

Budapest er hovedstaden i Ungarn og er en gammel by. Budapest deles i to av elven Donau. Fra gammelt av var det en by på hver sin side av Donau som het Buda og Pest. Men i dag har de vokst sammen, og tatt det logiske navnet Budapest.

En båttur langt Donau elven er noe du bør få med deg i Budapest. Det er nydelig utsikt langs elvekanten, hvor du kan se vakker arkitektur, og nydelige broer. Budapest viser virkelig sin romantiske side på en slik tur og det er en veldig fin måte å se litt mer av Budapest på. Budapest egner seg også fint for å spasere. Det er bare å ta med gode sko og oppleve Budapest til fots. Du vil på denne måten virkelig få oppleve gatelivet og den gode atmosfæren som er i Budapest.

I Budapest finner du en blanding av den rike vestlige standarden og de gamle tradisjonene. Det ungarske State Opera House i Budapest er virkelig byens vakreste bygning. Det ble designet så langt tilbake som 1884. Ta gjerne en tur dit for en guidet tur. En annen vakker bygning du bør få med deg er Det Kongelige Slott. Videre så er Budapest Historiske Museum er også verdt et besøk. Det samme gjelder det Ungarske Nasjonalmuseet.

I gatene Vàci, Haris og Pàrizsi i Budapest kan du gjøre unna det meste av shoppingen. Her finner du mange butikker som gir en ekstra utfordring til lommeboken. Budapest har også flere shoppingsentre, så det er definitivt en by å reise til for å kjøpe seg noe nytt.

Budapest og er kjent for sine mange SPA. Budapest er uten tvil en av Europas beste SPA byer! En tur på et SPA er deilig, avslappende og energigivende. Om du er kvinne på tur i Budapest så bør du ta en tur til Rudas Health SPA på en tirsdag. Da er det kun kvinner som har lov å komme, og du kan nyte badet i Evas drakt på din tur til Budapest. Et av Budapest mest populære SPA er Gellert Bath. Et bad her blir sammenlignet med å ta en bad i en storslått Katedral. Szechenyi badet er også svært populært blant turistene som kommer til Budapest.

Budapest har faktisk 2000 timer med solskinn i løpet av et år. Sjansen er derfor veldig stor at du får flott vær, uansett når på året du måtte dra. Somrene i Budapest kan derimot bli litt for varme for en kald nordboer, så våren og høsten er definitivt den beste tiden å tilbringe i Budapest. Du må ikke bli overrasket om du opplever en festival når du kommer til Budapest. I juni er det er rock og pop festival, og i september er det den internasjonale Vin og Champagne festivalen. Den største festivalen er Budapest Spring Festival som er i mars. Men uansett når du kommer vil nok Budapest gi deg masse hyggelige opplevelser.


» Kart over Budapest
Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest
Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest
Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest Bilder fra Budapest