Søk reise
Aberdeen Reiseguide

Aberdeen Reiseguide

Skottlands 3. største by er bygget på olje og fisk, med minneverdig arkitektur fra middelalderen. Aberdeen er unik og fargerik.

Aberdeen ligger sørøst i Skottland, og var en gang i tiden to byer som voksne sammen, på hver sin side av elven Don.

Klimaet i Aberdeen er som resten av Skottland, mildt og grått, med litt varmere sommervær. Det er heldigvis mye å finne på om været ikke viser seg fra sin beste side.

Aberdeen     netter     Se mer
Aberdeen     netter     Se mer
Aberdeen     netter     Se mer
Aberdeen     netter     Se mer

Mer om Aberdeen

Det myldrer av restauranter, puber og barer i Aberdeen, byen som er kjent for sitt utmerkede uteliv. Her skåler skotter og turister om og med hverandre
I aberdeen er det også et stort utvalg av kulturelle fornøyelser og det finnes masser av kunst, og kulturtilbud. Noen av de mest kjente er His Majesty´s Theatre, som sammen med The Music Hall og Lemon Three utgjør “the granite mile”  ved Union Street, også kjent som porten til byens butikker.

Aberdeen Art Gallery er også kjent som et spennende sted, med utstillere i den yngre skotske kunstnergarde. Her oppdages stadig nye talenter.

Havet har selvsagt en viktig plass i Aberdeen som by, takket være oljeeventyret som virkelig satt byen på kartet. Det er lett å se att innbyggerne er stolte av sine havområder. En tur til Aberdeen Maritime Museum burde absolutt legges inn under en ferie i Aberdeen.

Gamlebyen (Old Aberdeen) sjarmerer med sine brosteinsgater, King´s College Chapel og St. Machar´s Cathedral med sin vakre arkitektur er noen av høydepunktene rent estetisk. Gamlebyen er også samlingspunkt på kveldene, med sine mange restauranter og puber. Her kan du prøve nasjonalretten Haggis, og for de som er kjent med denne retten er den nok ikke for alles gane.