Søk reise
ALMERIA - Solia

ALMERIA - Solia

Andalusia ligger i Spanias sørøstre hjørne og har noen av Spanias største skatter. Den vakre byen Granada med det mauriske slottet Alhambra er verdensberømt og vel verdt et besøk. Tapasen stammer fra Andalusia, og her har du selvsagt mulighet til å smake på et utall varianter. Med Solia kan du fly direkte fra Oslo til Almería, som ligger ved havet omtrent midtveis mellom Alicante og Malaga. Kyststripen her har mer sol enn noe annet sted i Spania, og temperaturene holder seg på behagelig nivå til langt ute i oktober. Det er fine og brede strender, og mange av de familievennlige hotellene har halvpensjon eller all inclusive inkludert for alle. Nyt fantastisk mat og drikke og bo på familievennlige og gode hoteller til priser som varmer norske sinn!

Almeria er en av åtte provinser i Andalucia-regionen i sør-Spania og ligger sørøst på den 800 kilometer lange kystlinjen i sør.Almeria utgjør 200 kilometer av denne kystlinja. Naturen i denne provinsen inneholder store kontraster. Her finner du fruktbare jordbruksområder, ørkenlandskap og høye fjellkjeder.

Under har vi hentet ut et utdrag med noen av reisene til Solia. Om du klikker på “velg” vil du komme til et søk hvor du kan velge reiser med de tidspunktene som passer dine ferieplaner best.

 

Reis med Solia til kystbyen Almeria

Almeria     netter     Se mer
Almeria     netter     Se mer
Almeria     netter     Se mer
Almeria     netter     Se mer
Almeria     netter     Se mer
Almeria     netter     Se mer

Klimaet i området regnes for Spanias tørreste. August er desidert den varmeste måneden i året. Vinterperioden er sjelden kaldere enn åtte grader.Opprinnelsen for næringsgrunnlaget fra starten av i denne provinsen, var den store tilkomsten av ulike mineraler og ga grobunn for stor gruvedrift og handel på midten av 900-tallet.På 1900-tallet fikk området en ny økonomisk vekst gjennom omfattende jordbruk og turisme. Almeria er også navnet på byen som er provinshovedstad. Almeria betyr speil på arabisk og viser “havspeilet”.Byen ble grunnlagt av kalifen i Cordoba i 955 for å forsterke forsvaret i Middelhavet.

Almerias historiske og kunstneriske arv kan du se og oppleve i flere av de store arkeologiske utgravingene.Deriblant finner du fjellmaleriene i Los Velez og den fønisiske landsbyen i Villaricos. Hele denne landsdelens historie kan gjenoppleves gjennom besøk på de ulike historiske steder og bygninger.

Alemerias “kjøkken” er preget av sin Middelhavstilhørighet.Sjømaten er viden kjent fra dette distriktet.