Søk reise
Alt du vil ha er Hellas!

Alt du vil ha er Hellas!

For generell informasjon om å reise til Hellas, vennligst se:
https://travel.gov.gr/#/ og https://greecehealthfirst.gr/

For informasjon om pandemisituasjonen i Hellas, vennligst se kartet:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Milevis med krystallklart vann, konstant solskinn, eksplosive lokale smaker, fantastiske solnedganger.

Kreta har rett og slett alt!

Crete Chania, Balos beach Photo: GNTO/Y.Skoulas

Heraklion er den største byen på Kreta, og et av hellas’ store urbane bysentre. Dens utvikling begynte i år 900 e.kr. (i antikken var Knossos øyas viktigste sentrum, etterfulgt av Gortyn). Blant de mest fremragende severdighetene i Heraklion finner man muren som avgrenser gamlebyen.

Heraklion, Kommos Beach Photo: GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Heraklion

Chania (skrives også Haniá), et sted hvor ulike sivilisasjoner har blomstret i århundrer. Å rusle rundt i gamlebyens labyrintaktige smug, med de vakre venetianske herregårdene, fontenene og de flotte kirkene hjelper deg med å oppdage vel bevarte historiske monumenter.

Crete/Chania Elafonisi Photo: GNTO/Y.Skoulas

Crete/Chania Harbour Photo: GNTO/E.Fili

Se mer: Chania

Rethymno, Kretas minste administrative distrikt, ligger mellom De hvite fjellene og Psilorítis-fjellet (også kaldt «Ídi»), er synonymt med storslåtte fjellandskap, fantastiske strender, kretiske lyre-melodier, tsikoudiá-brennevin servert med «oftó», legendariske grotter, historiske klostre og monumenter, tradisjonelle fjellandsbyer og luksuriøse ferieanlegg.

Rethymno Preveli Beach Photo:GNTO Archive

Se mer: Rethymno

Agios Nikolaos, eller bare «Ayios» som de lokale kaller det, ligger langs den vakre Mirabellobukten på nordøstkysten av Lassithi-regionen på østre Kreta. Navnet på bukten kommer fra det italienske «mira il bello» (kan løst oversettes til «å beundre skjønnheten»), en hyllest til den vakre havutsikten fra bukten.

Crete – Agios Nikolaos, Photo : GNTO/Y.Skoulas

Elounda ligger kun 9 km fra Agios Nikolaos og var tidligere en liten fiskerlandsby, men er i dag en kosmopolitisk feriedestinasjon hvor du finner eksklusive femstjerners hoteller, mange restauranter og lekre strender i gangavstand fra byens torg.

Crete – Elounda, Photo : GNTO/Y.Skoulas

Sitia, en vakker by, og fødested for den store middelalderske poeten Vitsentzos Kornaros (Vincenzo Cornaro), ligger 70 km fra Agios Nikolaos (den største byen i Lassithi). Den er bygget i amfiteater-stil med elegante bygninger som ender i en hektisk havn, et ideelt valg for en avslappet ferie året rundt.

Ierapetra ligger 35 km fra Agios Nikolaos, den største byen i Lassithi, og ligger i en fruktbar dal der den iøyenfallende oldtidsbyen Ierapytna en gang lå. Dette er Europas sydligste by vendt mot det Afrikanske kontinent. Her er klimaet mildt og temperaturen faller så og si aldri under 12°C. Ierapetra kan med rette påberope seg å være det med solfylte feriestedet på Det gamle kontinent.

Crete, Ierapetra Photo: GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Kreta