Søk reise
Reiseguide Barcelona

Reiseguide Barcelona

Barcelona – blant de 5 mest populære byene i Europa å besøke nå. Etter en langhelg i Barcelona kommer du til å forstå hvorfor.

Byen er kjent for sin særegne arkitektur og ikke minst de verdensberømte Gaudi-byggverkene. Likeså er byen en trendsetter innenfor mote og nattliv og her finnes noe for enhver smak. Det er lett å navigere og komme seg rundt i byen og skal mye til før du går deg bort. Et bra utgangspunkt i Barcelona er Placa de Catalunya. Tar man buss fra flyplassen er det smart å hoppe  av på denne plassen. Taxi koster ca 300-400 kr inn til sentrum.

Finn flybilletter til Barcelona her…

Finn hotell i Barcelona her…

Se priseksempler nedenfor på pakkereiser (fly + hotell). Du endrer enkelt avreisedato, reiselengde antall personer etc etter du har klikket på “SE MER”

Til Barcelona fra Oslo

Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer

Til Barcelona fra Bergen

Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer

Til Barcelona fra Stavanger

Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer

Til Barcelona fra Trondheim

Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer

Mer om Barcelona

TURISTBUSS

En rimelig måte å komme seg rundt på i Barcelona er å kjøpe et dagskort på Bus Turistic. Du kan hoppe av og på langs ruten som har over 30 holdeplasser. Bussruten starter ved Placa de Catalunya.

En de mest populære gatene heter Las Ramblas, som går sørover fra Placa de Catalunya og ned til havnen. Her finner du alt fra akrobater, karikaturtegnere, blomsterboder, dyrebutikker, fargerike souvernirbutikker og mye annet. En annen hovedgate som går nordover fra Placa de Catalunya er den mer fornemme Passeig de Gracia som er kjent for sin vakre jugendarkitektur. He ligger de de store motehusene og uteserveringene på rekke og rad.

BARRI GOTIC, DET GOTISKE KVARTALET
Dette området ligger i hjertat av det gamle Barcelona. En promenade her tar deg med på en tur gjennom en av de best bevarte områder fra middelalderen i Europa. Den enorma gotiska katedralen La Seu ligger här och lockar många besökare. Entré kostar ca € 5 och pengarna går till restaurering av domkyrkan. I området ligger også Placa Reial, et vakkert torg med en herlig atmosfære.dagen serveres kaffe og ferskpresset katalansk appelsinjuice, men på kvelden og natten er det øl, vin eller sangria som gjelder.

NEDE VED HAVNEN

Før OL i 1992 så gjennomgikk havneområdet en betydelig oppgradering.  Dette har resultert i enda flere arkitektoniske perler og steder der du kan nyte  gode drinker og spise på små tapasrestauranter nede ved stranden. Faktisk så finnes det 6 strender nede ved havnen, så det er mulig å bevege seg litt bort fra byens pulserende liv. Nede ved havnen er prisnivået på mat og drikke relativt høyt men opplevelsen er verdt det.

L’EIXAMPLE

Dette er området å bevege seg rundt i for den som besøker Barcelona og er opptatt av utelivet/nattlivet. Det er et ganske stort område, men med Passeig de Gracia som utgångspunkt er det lettere å fine frem. Her finnes mange utesteder, forskjellige stiler og alle prisklasser. 

SHOPPING

På Placa de Catalunya ligger ett veldig stort varehus, el Cortes del Ingles. Men vi anbefaler en spasertur i det gotiske kvartal.  Populæra shopping gater med alt fra billige klær til veldig dyre er C. de Portaferrissa, Porta del Angel og Carrer Avinyo.

ARKITEKTUR
Katedralen La Sagrada Familia er Barcelonas mest berømte byggning. Arbetet ble påbegynt i 1882 men katedralen er langt ifra  ferdig. Arkitekten, Antonio Gaudi (1852-1926), tok over arbeidet i 1883 og endret mye på tegningne til katedralen. De nye tegningene kan sees i krypten ved inngangen.

Passeig de Gràcia (nr. 92) er Gaudis merkelige og monumentale hus Casa Milà eller La Pedrera som det også kalles. Et spennende hus i jugendstil, som idag er et museum. Vel verdt et besøk er også Gaudis park Parc Güell, og er på Unescos verdensarvsliste – en flott park i vakra farger, former, stein og mosaik.

KUNST

Tre verdensberømte kunstnere kan du også oppleve på en og samme gang når du besøker Barcelona. På høyden Mont Juic ligger Museu de la Fundació Miró i vakre omgivelser, med et hundretalls verker av Juan Miró.

I det gotiske kvartalet i et vakkert palass fra middelalderen ligger Museu de Picasso, mens surrealisten Salvador Dali fikk sitt museum på sitt hjemsted Figueres noen mil nord for Barcelona.

RESTAURANTER OG UTELIV  
Barcelona har mange utmerkede restauranter, men det gjelder å planlegge når du skal ut og spise. Det er ofte lurt å bestille bord i forveien. Vær oppmerksom på at mange restauranter ikke åpner før klokken åtte på kvelden. Vil du spise tidigere så kan du ta deg en liten tapasrunde som forrett. Det er lett å finne frem til barene på Placa Reial og nede ved havneområdet. De mer trendy, dyre barene og klubbene ligger i distriktene L’Eixample och Gràcia. De fleste diskotek holder åpent til inn i de små timer.

Barcelona er hovedstaden i regionen Catalonia som har sin egen identitet og språk (katalansk som kan minne litt om fransk). Barcelona er den nest største byen i Spania (ca 1,6 millioner) og landets fremste kommersielle og industrielle sentrum, takket være  havnen som er en av de beste i landet. Barcelona er et favoritt-reisemål ettersom man her også kan nå mange bra badesteder på Costa Dorada og Costa Brava-kysten.