Søk reise
Bath Reiseguide

Bath Reiseguide

Å rusle rundt i Bath er som å gå gjennom flere århundrer med historie. Med sin klassiske arkitektur og de berømte romerske badene er byen er historisk perle sydvest i England.

De fleste av oss kjenner nok til Bath mye på grunn av de romerske badene. Byen har mye mer å by på. Historien strekker seg over 3000 år tilbake i tid og det er lett å se utifra Baths arkitektur og miljø.

I 1987 blev Bath offisielt en verdensarv og har siden fanget intressen hos tusentals av tilreisende. Vi prater om en ganske liten by  i innlandet i Somerset, ca 2 timar med tog fra London Paddington.

Sjekk flybilletter til London her…

Sjekk hoteller i London og Bath her…

Mer om Bath

Historie og arkitektur

Selv om Bath har bensinstasjoner og varehus som alle andre byer er det på ingen måte en modere by vi snakker om. Historien begynner ca 860 f.Kr. da prins Bladud skal ha blitt leget av et mystisk vann i området. Dette vekket folks interesse men det var ikke før 43 e.Kr. at romerne reiste et tempel til ære for gudinnen Sulis Minerva og de helende egenskapene i det naturlig varme vannet. Byens navn var opprinnelig Aquae Sulis etter denne gudinnen men byttet navn til Bath i middelalderen. Under de kommende to tusen årene etter romerne bygde badene har byen blitt påvirket av mange hendelser og mange mennesker, men idag er Bath bevart som en historisk og verdifull arkitekturperle.

Det er lett å se at byen er influert av romerne. Selv om det er de fantastiske romerske badene som lokker de flesta turister, har byen også en gedigen arkitektur fra 1700-tallet. De to store arkitektene i Bath på denne tiden var Ralph Allen og John Wood som av mange betraktes som forfedrene til den kunstnerlige utformingen av ulike kjente byggninger og broer på grunn av deres revolusjonerende måte å bygge steinhus. En annen banbrytande man från 1700-talet var Richard Nash. Han var ikke arkitekt, men hadde stor innflytelse på datidens samfunn og hvordan virksomhetene ble drevet. Folk reiste over hav og  land for å handle saker og ting i Bath som ikke fantes noe annet sted i verden. Mye av dette kan vi faktisk fremdeles se i dagens Bath, det er noen små smuog kvartaler med små butikker som selger suvenirer og elementer som er ganske eksklusive.

Turistattraksjoner og severdigheter.

Bortsett fra de romerske badene  Roman Baths, Cross Bath, Hot Bad och Bath Spa kan vi anbefale et besøk på The Pump Room, som opprinnelig var en samlingsplass for de rike og mektige i byen og der  menneskene spredde rykter om hverandre. Idag kan mat og drikke nytes mens man hører på klassisk pianomusik og har utsikt over en del av badene. Meningen er at man skal få en følelese av hvordan det var å  tilhøre den rike siden av klasseskillet. Bath er også byen som inspirerte den kjente forfatteren Jane Austen. Det finnes et lite og interessant museum tilegnet henne som helt enkelt heter Jane Austen Centre. Vi får ikke bare kunnskap om henne som forfatter men også hvordan Bath har inspirert og påvirket mange av hennes noveller. Building of Bath Museum er et annet museum som kan være verdt å besøke. Her får vi et innblikk i Baths rike historie og en grundlig introduktion til arkitekturens utvikling. Andre museer som bør nevnes er The Museum of Costume, Bath Postal Museum, The Book Museum och The American Museum.

Andra severdigheter er Pultney Bridge, en historisk bro der all trafikk er avstengt og Royal Crescent, en enorm buet bygning som ble oppført mellom 1767 och 1775 av John Wood og sønn. Royal Victoria Park med sine botaniske hager og golfbaner er også storartet. Spesiellt på sommeren er denne park populær med diverse tilstelninger og festivaler.

NÅR, HVOR OG HVORDAN

Bath er en by som bør besøkas i løpet av sommeren. Selv om turistbussene går hela vinteren er det kanskje smartere å besøke byen under våren eller sommeren med musikkfestivaler, den berømte blomsterfestivalen og kanskje en kald øl og golf i solskinnet.