Søk reise
Beijing (Peking) Reiseguide

Beijing (Peking) Reiseguide

Den kinesiske hovedstaden Beijing flommer over av inntrykk og opplevelser – Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Keiserpalasset, Den kinesiske muren og Ming-gravene med mer. Dette er bare en del av det du kan få med deg av opplevelser og utflukter i byen med det store mangfold. Her kan du oppleve hvordan gamle kinesiske tradisjoner råder side om side med det moderne Kina.

Den nordlige hovedstad – som navnet opprinnelig betyr, har cirka 12 til 14 millioner innbyggere, hvorav ca 8 millioner bor i sentrum.Bejing er en legendarisk by, en by som lovprises i sanger, filmer og  fortellinger. Og som har uendelig mye spennende å tilby. I over 700 år, og gjennom fem ulike imperier, har byen vært hovedstad i det mytomspunnende  landet, men historien strekker seg over 3000 år tilbake i tiden. Klimaet er varmt på sommeren og vintern er kald og kort.

Velg flybilletter i Beijing her

Velg hotell i Beijing her

Mer om Beijing

Det er herlige labyrinter av trange smug med murbygninger, små butikker og et yrende folkeliv. Beijing har også mange kulturelle fornøyelser som teater, figurteater og fantastiske akrobatiske prestasjoner som gir deg hakeslepp. En annen veldig spesiell, merkelig, men alikevel en så fantastisk opplevelse er Temple of Heaven Park. Her skaper kinserne er langt liv gjennom kroppsøving som Taiji – minner om Kung Fu uten motstand og i slow motion, sammen med mange spesielle og snodige bevegelser og er virkelig et sted å utvide sin horisont og erfaringer.

SHOPPING

Shopping i Beijing er en unik opplevelse med en meget bredt sortiment av varer så du vil ha store problemer med å velge. Både på gata eller i en av de mange kjøpesentre finner du alt du kan ønske i form av klær, kunst, håndverk og hva det ellers måtte være til en billig pris. Her er det også mulig å gå på skattejakt i store markeder , og kofferten blir garantert full.

MAT
Det er lett å finne spisesteder og restauranter og mange retter bør smakes og nytes når du er her. Peking Duck er en rett som selvfølgelig bør testes, det samme bør også mongolsk hotpot som er en form for fondue.det er stor forskjell på den kinseske maten som serveres der og den du får hjemme. Her er rettene uberørt av vestlig innflytelse.