Søk reise
Belek Reiseguide

Belek Reiseguide

Belek ligger ca 30 km øst for Antalya og er en moderne by, mest kjent for Antalya National Golf Course som lokker til seg den internasjonale golfeliten. Dessuten finnes det en 9-hullsbane og øvingsgreen. Belek har hotellanlegg av høy klasse med alle fasciliteter og kan også tilby en lang gyllen strand. Dette er en by som er skapt for turister.

STRANDEN

Det viktigeste i det daglige livet for en turist i Belek er kanskje fremdeles den uendelige grovkornete stranden der du er “garantert” fin brunfarge på kort tid. Denne del av kysten er ellers kjent for sine skillpadder. Og ytterligere dyreliv kan oppleves om man tar et “cruise” ovenfor Manavgat-floden til fossefallet og markedet i Manavgat.

SHOPPING

Butikkene i Belek er tilpasset turister og tilbyr lærvarer, klær og souvenirer. For å gjøre et kupp er det best å ta bussen til Kadriye der du finner lokalt produserte varer, second hand klær, jeans, smykker og skinnjakker til en rimelig pris.

MAT OG NATTELIV

Om du leter etter typisk tyrkisk mat er igjen en kort bussreise til Kadriye å anbefale. Ellers finnes det også et utvalg restauranter og barer langs veien gjenom Belek og på hotellene. Mange har levende musikk og det finnes også et par nattklubber.

Se priseksempler nedenfor. Du endrer enkelt avreisested, antall personer, reisedatoer, kategori/antall stjerner etter du har klikket på “VELG”

Reiser fra Norge til Belek og Antalya

Antalya     netter     Se mer
Belek     netter     Se mer

Mer om områdene rundt Belek

For de som er interessert i kultur er Belek ganske nær den gamle Aspendos som kan skryte av de best bevarte teateret i dette området av (lille) Asia og her arrangeres det i juni hvert år en opera og ballett festival. Akustikken skal være utmerket.

Av interesse er også den antikke byen Perge , ca 15 km vest for Antalya. Byen stammer fra rundt 1000 f.Kr. og i dag kan du se de omfattende og imponerende ruiner av bl.a. et teater , et stadion , romerske bad og en gresk by . Området rundt Antalya byr også mange andre arkeologiske funn og mindre byer i ruiner. I Taurusfjellene finnes mange naturskjønne utsiktspunkter, perfekt for å ta bilde av flott, overveldenede natur og fossefall.