Søk reise
Bern Reiseguide

Bern Reiseguide

Det sies at Bern – hovedstaden i Sveits er oppkalt etter en bjørn. Bern er kjent for sjokolade, ost, vin og er en vakker middelalderby. Bern har noe for alle, så ta med deg hvem du vil.

Bern ble grunnlagt i 1191, og fikk ifølge gamle historier det navnet etter det første jaktbyttet  i området, det vil si en bjørn. Derfor finner du også bjørnesymbol på flagg og suvenirer. Men de har også levende bjørner her og bjørnegrotten er en velkjent og populær severdighet, der det har vært bjørner i århundrer. 

Men mye har blitt forandret fra tiden en bjørn ble til Bern, og i dag er det en moderne by i den tysktalande delen av landet, som er mer kjent for sine utmerkede viner, oster, kniver og klokker.

Finn flybilletter til Bern

Finn hotell i Bern

SEVERDIGHETER
Bern er ikke bare en reise i historien  og en vakker gammal by som er på Unescos verdensarvliste. Bern er også et kulturelt sentrum.
En av de viktigste er klokketårnet, med dukker som beveger seg før hvert klokkeslag. 
Bern Kunstgalleri er en populær plass for både turister og innbyggere. Her finner du kunstverk av både internasjonale og nasjonale storheter.
Ellers er det populært med dokketeater, en tradisjonell underholdingsform der marionetter er de store stjernene. 
Et besøk i parken Gurten er også populært blant tilreisende. Her finner du ulike former for kultur og fornøyelser og en fantastisk utsikt over Alpene på sommeren.

Den gotiske katedralen er også verdt å se.

EINSTEIN

Selveste Albert Einstein har også satt sitt preg på byen gjennom huset han bodde i. Her bodde han 1903-1905 og det var her hans verdensberømte formel E = mc2 ble skapt. I dag er hans leilighet et museum, restaurert til å se ut slik den så ut den gangen.