Søk reise
Billige reiser til Malta - en unik destinasjon i verden

Billige reiser til Malta - en unik destinasjon i verden

Malta er et unikt reisemål i verlden. Her er en blanding av middelalderen, gamle tempel, praktfulle slott, vakre strender, koselige havneområder og gode shoppingmuligheter. Og kanskje det er nettopp dette som gjør Malta til et spennende reisemål. Malta er ikke veldig stort, har et landareal på 316 kvadratkilometer, noe som gjør Malta til et av de ti minste land i verden. Det bor ca en halv million mennesker på Malta og det er ingen mangel på adspredelser. Her kan du nyte en tradisjonell ferieatmosfære med sol og sjø og kan bruke opptil flere dager på utflukter for å utforske øyas attraksjoner og innholdsrike historie.

Etter at Malta tidligere tilhørte land som Frankrike, Spania og Italia, ble landet en del av Storbritannia på begynnelsen av 1800-tallet. I 1964 landet ble uavhengig. 150 år med britisk styre betyr at engelsk er i dag et av de to offisielle språkene på Malta , sammen med maltesisk. Det er trolig få land i verden som tilbyr så mye på et så lite område som Malta.

Her er noen av de forskjellige badestedene på Malta

Sliema og St. Julians er de to byene på nordkysten av Malta, som nå regnes som landets mest populære turistbyer. Sliema er Maltas nest største by (etter hovedstaden Valletta) med ca 14 000 innbyggere og er et viktig handelssentrum med butikker, restauranter og kafeer. Her er noen av landets beste hotell. St Julians er et underholdningssenter med et bredt utvalg av restauranter og barer og et pulserende natteliv. I St Julians er også en nyanlagt strand, men du kan også bade fra svaberg som du kommer til via trapper. De to byene har nå nesten vokst sammen og avstanden mellom St. Julians og Sliema har blitt et viktig turistområde med den uformelle navn i Paceville.

Byen St. Pauls Bay ligger på nordkysten av Malta og deler navn med bukta med samme navn . Naboen til St. Pauls Bay vil du også finne byene Qawra og Bugibba. De tre byene er nesten helt vokst sammen, og for besøkende føles det mer som bydeler enn separate byer. En vakker promenade strekker seg langs den urbane strandlinjen og her finner du mange restauranter, barer og hoteller. 
Finn flybilletter til Malta her…

Finn hoteller på Malta her…

Priseksempel på pakkereise nedenfor. Du endrer enkelt antall personer, reisedato, hotellkategori etc etter du har klikket  på grønn knapp.

Reiser til Malta fra Oslo

Bugibba     netter     Se mer
Qawra     netter     Se mer
St Julians     netter     Se mer
St. Pauls Bay     netter     Se mer
Malta     netter     Se mer
Malta     netter     Se mer
Malta     netter     Se mer

Malta - Tidig morgon vid hamnen i Valletta

Bra å vite om Malta

EU og euro: Malta er et godt integrert i Europa  og ble medlem av EU i 2004 og siden 2008 euro. Språk: Malta har to offisielle språk – maltesisk og engelsk . Været: følger middelhavsklima med en gjennomsnittstemperatur på 23 grader om dagen og 16 grader om natten, målt gjennom hele året. De varmeste månedene er juli og august når temperaturen kan komme over 30 grader. Den kaldeste måned er januar.

Det maltesiske kjøkken er en interessant blanding av tradisjonell øykultur med påvirkninger av alle de forskjellige sivilisasjonene som eksisterte i tidligere tider. Man finner selvsagt mye inspirasjon fra Middelhavet i den maltesiske kjøkken med mye sjømat, men det finnes også andre lokale spesialiteter på menyen som fiskepai, kaningryte og kapunata,  en maltesisk versjon av ratatouille. Snorkling og dykking er populært på Malta . Vannet er krystallklart og det maritime livet er spennende å oppdage. Øyene tilbyr også mange vakre korallrev, grotter, klipper, bukter og ikke minst, flere gamle krigsvrak på havbunnen som kan være spennende å utforske. Hvis du ønsker å holde seg over vannet tilbyr de fleste strendene windsurfing. 

Klima kombinert med en begrenset landareal på Malta åpner opp mange andre aktiviteter. Det er flere fine turstier på Malta og i nesten alle lokalmiljøer finnes det sykler til de som ønsker å gjøre en sykkeltur. Hvis istedet foretrekker å gå noen hull på en golfbane er Royal Malta Golf Club et bra sted og som ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet. Der spilte blant annet The Duke of Edinburgh da han tjenestegjorde i den britiske marinen i 50-årene.

Vann fra springen du  trygt drikke på hele Malta men mange misliker smaken. Flaskevann kan kjøpes overalt og er veldig billig. Shopping er billig på Malta og det meste er billigere enn i Norge. Moderne kjøpesenter finnes primært i Sliema , St. Julian og Valletta . I Sliema finnes Maltas største kjøpesenter, The Point. De fleste av de store internsjonale kjedene har butikker i Malta. Det er også populært på kjøpe lokalprodusert håndverk i Malta, som diverse tekstiler, keramikk, lærvarer, gull og iskrem.