Søk reise
Billund Legoland Reiseguide

Billund Legoland Reiseguide

Legoland er et sted du kan være barnslig og leken uansett alder. Er et plastparadis for store og små og er bygget opp av 50 millioner legoklosser. Legoland ligger idylliskt til i Billund på Sør-Jylland og drar ca en million turister hvert år til dette relativt lille stedet. De fleste kommer fra Danmark og nabolandene Sverige og Norge, men også fra Europa forøvrig.

Legoland er ikke bare en opplevelse der og da men vil være med en videre i livet, uansett om man er gammel eller ung. Idag finnes det mye mer å gjøre enn i starten da det bare fantes miniatyr byer laget av lego som trekkplaster. Men Miniland, som det kalles, er virkelig verdt et besøk. De eksakte kopiene av verdensberømte bygninger og bymiljøer i lego er et unikt og spesielt syn. For de minste er Duplo land og deres attraksjoner og minitog et must. 

Finn flybilletter til Billund her…

Finn hotell i Billund…

Mer om Billund Legoland

Men Legoland har mer. Her har du Imagination Zone – dataspill, interaktiv legokonstruksjon, kino, cowboyland med gullgruver og karuseller, Knights Kingdom / adventure land, berg og dalbane, Piratland med båttur gjennom grotten, en Legoby der hele familien kan leke brannmenn og slokke branner etc. 

Lego-eventyret startet med Ole Kirk Christiansen som begynte å lage treleker i 1932. Etter andra verdenskrig var plast et egnet matriell  og sønnen Godtfred Kirk Christiansen oppfant senere koblingssystemet som har gjort legoklossene verdensberømte og elsket. 

Men Billund har faktiskt annet å tilby på også. Det er en relativt rolig liten by, særlig om natten og i helgene og du kan få en følelse av å ha byen for seg selv, men det er nok å finne på. Beliggenheten er bra, og området har noen av Danmarks beste sykkelveier og fiskevann. I Billund finnes butikker for de fleste formål men skal man på en seriøs shoppingrunde anbefales å ta en tur til Vejle eller Kolding. Byen har også blitt kjent for sine mange rundkjøringer og deres bruk av kunstverk i utsmykningen av byen. Legoland har også sitt eget hotell, Hotel Legoland som er et eventyr og et lekent sted, og et besøk der kan anbefales.