Søk reise
Birmingham Reiseguide

Birmingham Reiseguide

Er Englands nest største by, et sted for tradisjoner, sjokolade, fotball, kanaler etc. Det har ikke alltid vært populært for turister, men det holder på å forandre seg. Birmingham ligger i regionen West Midlands og om man regner med forstedene i området har Birmingham over 2 millioner innbyggere. Og her bor det mennesker fra hele verden som gjør at byen har et rikt og variert miljø. Det er også en studentby og studentene er kjente for å sette sitt preg på mye av byen. Brum er kallenavnet på byen og de som bor her snakker ikke engelsk men Brummie, så da vet du det!

Finn flybilletter til Birmingham her…

Finn hotell i Birmingham her…

Mer om Birmingham

BIG BRUM

Men det finnes mer som brummer i byen, klokketårnet for eksempel som kalles Big Brum, som et svar på den mer kjente Big Ben i London. Den er også en populær attraksjon og elsket av befolkningen. Det er mye å gjøre i Birmingham, her kan du leie båt og reise gjennom de kanalene som finnes i det vakre sentrum. Det er ca 60 km med kanaler, og det er veldig fint å se på strendene langs kanalene. En stor hemmelighet er at det er flere kanaler her enn i Venezia. Du kan også bli en “ekte” Willy Wonka og lage din egen sjokolade i sjokoladefabrikken Cadbury World, eller besøke akvariet som blant annet har haier. En annen ting som er interessant om byen er at dette er hvor Tolkien levde i sin barndom og oppvekst . Mye av inspirasjonen til Lord of the Rings sies å være fra byen og de omkringliggende landsbyer.

SHOPPING

Det er mange butikker i byen og de ​​ligger side om side i sentrum. Det er lett å overskride shopping budsjettet når du først setter igang! Her kan du finne alt av klær og merkevarer. Nattelivet er kjent for å være bra, så her bør det være noe for enhver smak. Det er jo tross alt hjembyen til Ozzy Osbourne. Av kulturelle opplevelser kan en forestilling på Birmingham Royal Ballet være tingen å få med seg. Det er også flere museer, kunstgallerier og andre kulturelle innslag det kan være verdt å få med seg. Du vil ikke unnslippe fotball når du er byen med sne to fotballag, Birmingham og Aston Villa som ofte farger bybildet. Spesielt når de spiller mot hverandre.