Søk reise
Book hotell ved Danmarks beste strender

Book hotell ved Danmarks beste strender

Danmark har noen av Europas flotteste strender – med fin hvit sand, store sanddyner og det reneste badevannet man kan oppdrive. I Danmark er det faktisk aldri mer enn 50 km til kysten, så uansett hvor du befinner deg er det aldri langt til en forfriskende dukkert.

Her er syv lekre strender og tips til hotellovernatting i nærheten

Hornbæk

Den mest kjente badebyen på nordkysten av Sjælland er Hornbæk. En livlig havneby med sjarm og stemning omkring bindeverkshusene i det gamle fiskerkvarteret. På varme sommerdager er strendene fulle av glade badegjester.

Hornbæk. Foto: ©Oliver Bock

Saltum

Saltum Strand er en del aa Nordeuropas aller beste badestrender, og strekker seg milevis avsted – med finkornet, hvit sand og høye lune sanddyner (klitter). Takket være strandens bredde og oppbygning kan man kjøre bil på stranden, helt fra Rødhus til Løkken.

Saltum. Foto: ©Niclas JessenLøkken

Hundested

I gangavstand fra Hundested ligge den deilige stranden Trekanten. Stranden er godt besøkt, både av lokale og av feriegjester fra nær og fjern. Sanden er finkornet og det er enkelt å finneen usjenert plass mellom sanddynene. I sommerferien er det livreddere på vakt, og noen få hundre meter fra stranden ligger en lystbåthavn med både kultur- og spisetilbud.

Trekanten Strand. Foto: ©Tine Uffelmann

Blokhus

Blokhus Strand strekker er milelang, bred og finkornet. Her kan du faktisk også kjøre bil på stranden, helt fra Rødhus til Løkken. I sommerperioden kan man hver kveld klokken 21.00 oppleve Blokhus Kanonlaug, som fyrer av Blokhus-kanonen ut over havet i forbindelse med solnedgangen. På Blokhus Strand kan man kjøpe fersk fisk hele sommeren.

Blokhus Strand. Foto: ©Niclas Jenssen

Ærøskøbing

Sommeren er Ærøs ubestridte høysesong. Det vrimler av liv og glade dager, solen skinner, vannet er badevennlig og iskremen smaker himmelsk. Det er liv og latter på strendene, hvor det glassklare vannet kan bli nesten så smaragdgrønt som på et postkort fra Karibia. Eriks Hale, Risemark og Vester Strand er noen av de mest populære strendene, og de nåes enkelt om du bor i den vakre byen Ærøskøbing.

Vester Strand, Ærø. Foto: ©Niclas Jenssen

Tisvilde

Stranden i Tisvilde (eller Tisvildeleje) er en deilig og barnevennlig sandstrand som etterlever kriteriene for å være en blå flagg-strand. Det er handicap-parkering og adgang til stranden for rullestolbrukere. De sjarmerende og historiefylte badehusene skaper en helt spesiell stemning og kan minne om en svunnen tid.

Tisvilde. Foto: ©Tina Uffelmann

Skagen

Reis til toppen av Danmark og opplev idylliske Skagen, byen med flest soltimer i hele Danmark! Noen hundre meter fra den lille byen ligger en finkornet og langgrunn sandstrand. Her kan det bli folksomt i høysesong, og hvis man ønsker å finne roen litt mer for seg selv, er det bare å ta beina eller sykkelen fatt og finne drømmestranden! Rett nord for Skagen ligger Grenen, som er odden hvor Skagerak og Kattegat møtes. Kraften i dette møtet er så sterk at det faktisk er forbudt å bade ved Grenen. Det er allikevel tillatt å dyppe tærne i det grunne vannet, og stå med en fot i hvert hav.

Foto: ©Anne-Sophie Rosenvinge
Skagen. Foto: ©Anne-Sophie Rosenvinge

©Tekst og bilder fra VisitDenmark, Danmarks offisielle reiselivsportal