Søk reise
Reiseguide Bordeaux

Reiseguide Bordeaux

Du vil heve glasset mange ganger i Bordeaux, som er kjent for sine viner som regnes blant de beste i verden. Bordeaux som er hovedstaden i Gironde i regionen Aquitaine har ca 1 million innbyggere. Bordeaux universitetet er størst i Frankrike med over 60.000 studenter og bekrefter at Bordeaux handler om mer enn bare vin og er ansett som meget tolerant og avslappet – ingen vil bry seg om din politiske overbevisning, religion eller seksuelle legning. Kultur, kunst og musikk er viktig. Byen ble styrt av britene i lang tid, og det er derfor Bordeaux ser ut til å ha en bit “engelsk stil”. Bordeaux er ofte kalt “Lille Paris”, og drakampen mellom “Bordelais” (folk fra Bordeaux) og “Parisiens” er et hett tema, slik at du kan forvente noen heftige diskusjoner om emnet under oppholdet.

Finn flybilletter til Bordeaux her

Finn hotell i Bordeaux her

Reis til Bordeaux fra Oslo

Bordeaux     netter     Se mer
Bordeaux     netter     Se mer
Bordeaux     netter     Se mer

Mer om Bordeaux

Bordeaux er en flat by bygget ved bredden av elven Garonne og er den største franske byen i området og geografisk en av de største i Europa. Sentrum er vest og sør for Garonne. I øst finnes det noen høyder – de eneste i nærheten. Disse høydene markerer begynnelsen på et industriområde og forsteder. Siden det er en flat by er sykler et godt transportmiddel og byen har mer enn 580 km med sykkelstier. Bordeaux er blant de mest økonomisk dynamiske byer i Frankrike. Bordeaux er en historisk by med mange attraksjoner. De viktigste områdene er kort presentert her og er oppført etter avstand fra jernbanestasjonen. Les Quais- Perfekt for en fin tur på bredden av Garonne, nyt en tur på en ferge, nyt fantastisk landskap over broene i Bordeaux eller dans hele natten på en av byens mange nattklubber. Aquitaine Bridge er et unikt arkitektonisk bragd. Hevebroen Jacques-Chaban-Delmas ligger mellom “Quais” og “Aquitaine Bridge”. Den åpnet i 2013 og har en hevbar dekk, opp til 53 meter for å kunne tillate cruiseskip og historiske seilbåter å legge til nær Quinconces plassen. La Victoire – historiske monumenter, studentliv og barer.

Fotgjenger sentrum

Gambetta Square – de rike distriktene i Bordeaux begynner i nord. Denne delen av byen bærer kallenavnet “Lille Paris”. Quinconces Square – få med deg fontene monumentet til ære for Girondins, en gruppe sanselige borgerlige representanter i nasjonalforsamlingen under den franske revolusjonen. Meriadeck – Bordeaux administrative sentrum har et av de største bibliotekene i Frankrike. Ikke gå glipp av l’Arc de Victoire (romersk arkitektur) i sentrum av La Victoire og er et godt eksempel på byens romerske røtter. Slapp av med en piknik i den frodige offentlige parken nord for Gambetta torget.