Søk reise
Detur - Bodrum og Marmaris

Detur - Bodrum og Marmaris

Bodrum

De siste årene har populariteten til Bodrum virkelig skutt fart.

Mye av grunnen til den økte populariteten er nok byens gjennomførte profil. Her er det ikke lov å bygge høyere enn to etasjer og de fleste bygninger er hvitmalte. Bodrum er også stedet de mer velstående tyrkere velger som feriemål. Bodrum byr på en flott skjærgård, velsmakende mat og gode shoppingmuligheter.

Bodrum har en fantastisk historie å se tilbake på. Tidligere var området under gresk herredømme og byen het den gang Halikarnassos. For de som er kjent med verdens syv underverker så vet man at her lå et av de, nemlig Mausoleet i Halikarnassos. Man kan fortsatt se ruinene av det den dag i dag. Et par andre opplevelser å få med seg er undervannsmuseet og Myndos Gate, hvor et av historiens mest blodige slag under Aleksander Den Store, fant sted.

Marmaris

Marmaris er Tyrkia på sitt aller vakreste.

Tyrkias hvite perle, som denne lille byen blir kalt, ligger nederst i en bukt omkranset av de stolte Taurus-fjellene. Marmaris har alt å by på for den ferierende; sol- og bading, båtliv, vakker natur og med kort avstand til historiske steder. Marmaris er en havneby fremfor alt og den romantiske og pittoreske marinaen med barer og restauranter reflekterer dette. Gamlebyen med basarene byr på gode shoppingmuligheter og har en borg fra 1500-tallet som midtpunkt. For den fest- og danseglade har Marmaris sin egen Bargate med puber og diskotek som holder åpent ut i de små timer.

Detur sine reiser til Bodrum og Marmaris , Klikk «velg» for å se flere alternativer

Bodrum     netter     Se mer
Bodrum     netter     Se mer
Bodrum     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer