Søk reise

Detur- Kreta

Kreta er utvilsomt en av nordmenns soleklare feriefavoritter. Vi liker den greske livsstilen og blått hav, fine strender, hyggelige små tavernaer og restauranter, små landsbyer og en meget behagelig temperatur er mer enn store nok bidrag til å sette Kreta helt på toppen av feriefavorittlisten.

En av grunnene til at Kreta er en så populær feriedestinasjon er nok kombinasjonene av det perfekte feriestedet og den historiske arven Kreta med stolthet bærer på. Den største guden i gresk mytologi var Zevs og det sies at han var født på Kreta, og minner fra Europas første høykultur er opplevelser man kan få med seg ved et besøk. Det er påvist bosetninger på øya helt tilbake til 6000 år f.Kr.

Detur flyr deg til Kreta i sommer

kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer

Perfekt klima – Direktfly fra Oslo

Klimaet på øya er også noe av dens største fortrinn der den ligger i skjæringspunktet mellom middelhavsklima og nordafrikansk klima. Dette gjør at gjester kan oppleve en behagelig temperatur til langt ut på høsten. Faktisk regnes sommeren fra april til november. En overraskelse for mange som avlegger øya sitt første besøk er mangfoldet i naturen. Øya er hele 260 kilometer lang og dekker over et område på 8 336 km2. Kreta er fjellrik og Idafjellet har den høyeste toppen og rager 2 456 meter i været. Ellers er landskapet dekket av mange dalstrøk og kløfter og med en kystlinje på 1046 km finner man et mangfold av strender og hyggelige byer og landsbyer.

Til Hellas’ største øy flyr Detur direkte fra Oslo til Chania og tilbyr hoteller på fire destinasjoner rett vest for byen. Vi har valgt ut de velkjente destinasjonene Kato Stalos, Agia Marina, Platanias og Gerani og man kan velge fra et utvalg av totalt 20 hoteller i ulike kategorier. Alt fra leilighetshotellet Sonio Beach, til luksushotell som Cretan Dream Royal Beach. Man kan velge å bo i de stille områdene i Gerani, eller i de mer travle strøkene i Agia Marina og Platanias.