Søk reise
Dubai - mer enn bare en reise

Dubai - mer enn bare en reise

Opplev Dubai – et fascinerende reisemål og fantastiske hotell

Dubai var for bare noen tiår tilbake en liten fiskelandsby, men har vokst og utviklet seg til å bli en av verdens mest spennende metropoler. Byen setter fortsatt nye verdensrekorder, enten det gjelder verdens høyeste bygning, verdens eneste 7-stjerners hotell, verdens største shoppingsenter eller verdens største innendørs skibakke.

Her får du en kombinasjon av strand, storby, opplevelser og attraksjoner i verdensklasse, og i tillegg den endeløse ørkenen like utenfor byen. Her finnes det noe for enhver smak enten det er par, familier, eventyrslystne, shoppinggale, sportsfanatikere og mange flere som drar på tur. I Dubai bor du fantastisk bra på eventyrlige hoteller med topp service til fornuftige priser. Bli med til Dubai!

Nedenfor ser du reisetilbud til Dubai med rutefly (du flyr direkte med Emirates) og 4 netter eller 1 uke i Dubai. Men du kan selvfølgelig velge annen reiselengde.

Sol & Bad – reis til Dubai fra Gardermoen

Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer

Storbytur – reis til Dubai fra Gardermoen

Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer

Dubai er kanskje verdens mest fascinerende destination

Opplevelser

Ta en tur opp i verdens høyeste bygning, Burj al Khalifa, 828 meter opp i luften. Stå på ski i ørkenen og den løse, bløte sanden gjør at det (nesten) er som å kjøre i snø. Eller du kan bli kastet litt rundt i en 4-hjulstrekker ute i de enorme sanddynene hvor den erfarne sjåfør forsikrer deg at jeepen ikke kommer til å rulle rundt selv om det føles sånn! Eller hva med å stå på skøyter inne i Dubai Mall eller utfordre deg selv i windsurfing, golf eller dykking. Etter alle disse aktiviteter kanskje man skulle avrunde med en middag ute i ørkenen hos beduinerne og se solen gå ned?

For barn

Aquaventure som ligger tett på luksushotellet Atlantis (som har et gigantisk akvarium i lobbyen) er det største badeland i Mellom-Østen og Europa. Prøv f.eks vannrutchebanen på 27,5 meter, mye av den er i fritt fall og når du lander trygt i poolen har du kjørt gjennom en tunnel hvor du er omgitt av haier. Aquaventure har også en sandstrand, masse aktiviteter også for mindre barn og en delfinlagune, hvor man kan svømme med delfiner. En annen våt  opplevelse er Wild Wadi. Her finnes 30 forskjellige attraktioner som f.eks en pool med bølger, en annen pool hvor man kan surfe (ja hvis man altså kan surfe!) og vandrutchebanen Jumeirah Sceirah.

Strender

Først og fremst skal det nevnes, at nesten alle hoteller har svømmbasseng men for deg som vil ha sand mellom tærne, er det mange muligheter. Hvis der skal være litt luksus over strandbesøket bør du besøke et av luksushotellene ved Jumeirah Beach. Det koster endel, men så har du også adgang til førsteklasses fasiliteter og service. Stranden Al-Mamzar er den mest barnevennlige og her bader du på en strand med bløt, hvit sand hvor der finnes lekeplasser, kiosker, restauranter og ikke minst mulighet for skygge. Hvis du likr vannsport, er Palm Beach stedet for deg.

Byens forskjellige områder – hvor skal man bo?

De forskjellige bydelene i Dubai har hver sin atmosfære.  Downtown er hektisk, og det er her du finner de store shoppingsentrene. I bydelen Deira er det et roligere tempo og her kan man ta en hyggelig spasertur gjennom de trange smug og markeder i den svale kveldsluften før middagen inntas på en lokal restaurant. Andre kjente områder i Dubai er Bur Dubai og selvsagt Jumeirah Beach som er det mest populære område å bo i. Her er en flere kilometer lang finkornet sandstrand, og parallelt med stranden ligger den hyggelige gågaten The Walk. Husk at taxi er billig i Dubai og byen har også nylig fått en moderne metro, så det er enkelt å komme seg rundt. Kvaliteten er høy på alle hotell.

Spise

OK, hvor skal vi starte? Arabisk, italiensk, japansk, libanesisk mezze, kinesisk, steakhouse, indisk, mexikansk? Stort sett mat fra alle verdenshjørner finnes i Dubai og du finner restauranter og caféer i alle prisklasser. Alle fast food-restauranter er selvfølgelig her men også noen av verdens mest kjente kokker har restauranter i Dubai. Priserne er fornuftige og kvaliteten meget høy. Alkohol er tillatt på hotellene eller på restauranter som tilhører et hotell.

Shopping

Hva kan man kjøbe i Dubai? Alt! Det er 11 store shoppingsentre i Dubai, med Dubai Mall med sine 1200 butikker som det største. Der er det feks en ishockey bane, et av verdens største akvarier Dubai Aquarium and Under Water Zoo, kino med 22 saler og mye mer. Vi kan også nevne den gigantiske Ibn Battuta Mall som har en iMax-kino og seks enorme avdelinger (kinesisk, indisk, persisk, egyptisk, tunisisk og andalusisk stil). Og så er det jo Mall of the Emirates, Deira City, elegante Wafi City og ikke minst Dubai Gold Souk med 350 gull- og juvelbutikker.

Gå i byen

Om aftenen har du kanskje lyst på en cocktail og litt musikk? Ingen problemer. Her får du tre tips. Cavalli: Dubais mest eksklusive club, ligger i Fairmont Hotel langs Sheikh Zayed Road og er designet av Roberto Cavalli. Beste kveld: søndag. Armani/Prive: Ligger i Armani Hotel i verdens høyeste bygning Burj Khalifa og har en spektakulær innredning og utsikt. Housemusikk onsdager og fredager, men lørdag er det r’n’b og hiphop. XL Beachclub: Her har svenske Zlatan holdt fest. Stort svømmebasseng med en scene i midten, flere mindre basseng, VIP-avdeling og mye annet, Ligger ved Habtoor Hotel. Ellers er det et stort utvalg steder og klubber du kan stikke innom. Den beste utekvelden i byen er generelt torsdag, da fredag er hviledag,

Reis til Dubai