Søk reise
Formentera

Formentera

Formentera er en liten spansk øy som kun ligger 30 minutter med båt fra Ibiza. Her er det masse å se, og masse å gjøre! Øya er kjent for sine paradislignende strender, krystallklare hav og fred og ro.

Vakre strender

Formentera kan skryte av å ha en av verdens vakreste strender: Ses Illetes. Der er vannet så klart som drikkevannet takket være det unike sjøgresset, Poseidonia, som er erklært Verdensarv av UNESCO. Poseidonia renser vannet i det marine naturreservatet som strekker seg mellom Ibiza og Formentera og får vannet til å fremstå som turkisfarget.

Det turkise vannet kombinert med den hvite sanden skaper nesten strender av karibisk kaliber. Stranden er myk som bakepulver og blir du sulten finnes det mange strandkafeer og restauranter. Den lokale delikatessen er hummer!

Aktiv ferie

Rutekartet viser 12 ruter til lands og 6 ruter med havkajakk, og er et must for deg som liker å være i aktivitet på ferie. Her er det bare å velge mellom fottur, sykling, nordic walking, havkajakk og fugleobservasjon. Her velger du det som passer deg best, fra den 1.3 km lange ruten Cami de Ses Vinyes for nybegynnere, til ruten El Pilar og La Mola-fyret, kjent for sine bratte stigninger.

Les mer om Formentera på Turistkontoret sine hjemmesider.

Hvordan reise rundt på øya?

Det finnes tre gode måter å reise rundt på øya på; bil, scooter eller sykkel. Øya er såpass liten at du også kan ta beina fatt. Du behøver heller ikke være redd for å kjøre feil, da det i grunnen bare er tre veier du kan velge mellom. Det kan være lurt å begynne med en tur til fyret Far de la Mola.

Videre anbefaler vi et stopp på hippiemarkedet Artisans Market i byen El Pilar de la Mola! Dette markedet arrangeres hver onsdag og søndag ettermiddag.

Hvordan reise til Formentera

Du må fly til Ibiza for å komme til Formentera. Hotell og fly finner du i linkene under: