Søk reise
Frodige Madeira

Frodige Madeira

Madeira har også tilnavn som “den grønne øya” og “blomsterøya”. Begge begrepene beskriver øya med rette. Her er det et gedigent fargespekter i blomsterprakten og på deler av øya finner du “urskog” av laurbærtrær.

Klimaet på Madeira er subtropisk og har fått betegnelsen “evig vår”. Øya er delt i øst-vest retning med en fjellkjede. Dette gjør at klimaet er forskjellig fra nord og sør på øya. Passatvinden fra nordøst tvinges opp i høyere og kaldere lag som igjen gjør at det dannes tåke og nedbør. Sørsiden ligger derimot beskyttet for både vind og nedbør.

I og med at kystlinjen er bratt med klippelandskap og uten naturlige strender, er ikke dette noen typisk “badeferie”-destinasjon. Hotellene har selvfølgelig store og nydelige bassenganlegg.

Noe du bør få med deg mens du er på på Madeira er en fottur i en av de mange turløypene som er laget. Madeira er også populært blant golfere og her finnes to fine golfbaner.

Reis til Madeira

Madeira     netter     Se mer
Madeira     netter     Se mer
Madeira     netter     Se mer
Madeira     netter     Se mer
Madeira     netter     Se mer
Madeira     netter     Se mer
Madeira     netter     Se mer

Funchal

Funchal Helt sør på Madeira ligger hovedstaden,Funchal. Byen ligger i en bukt og brer seg oppover i terrenget som et naturlig amfiteater med havnen og havet som scene. Navnet stammer fra planten fennikel som det var overflod av her da de første bosetterene ankom øya.

Havneområdet har en lang promenade som ligger i ly av to moloer. På innsiden av havnepromenaden ligger sentrum med et mangfold av butikker. Øst for sentrum ligger selve gamlebyen,Zona Velha. I en av de historiske bygningene her ligger et ferskvare marked som er vel verd et besøk. Her selges alle typer eksotiske frukter og grønnsaker fra boder i to etasjer rundt en malerisk patio. I underetasjen selges det fersk fisk og annen sjømat.

Litt utenfor Funchal ligger Lidobadet, som består av store havbasseng. Dette området er bygget opp fordi øya har så få “naturlige” strender.

Det er bygget opp to taubaner i byen som tar deg opp til startområdet for tresledeturene (Monte) på brosteinsunderlag ned mot byen igjen. Når du først er her oppe så benytt anledningen til å besøke den botaniske haven hvor du i tillegg til planter kan studere både fugler og dyr.

Funchal har selvfølgelig et utvalg av gode spisesteder. Du får bestilt god internasjonal mat samt super lokal sjømat