Søk reise
Gdansk Reiseguide

Gdansk Reiseguide

Gdansk er en by av stor historisk betydning. Etter gjenoppbyggingen etter andre verdenskrig  har byen blitt en levende, up- and-coming urban metropol, som har sin gamle sjarm i behold mens den samtidig viser et moderne Polen. En tur til Gdansk er ideelt for de som leter etter en helg med kultur, sjarm, shopping og hygge. I Gdansk finner du et stort utvalg med gode og hyggelige restauranter med mat og drikke for enhver smak. Gdansk har et spennende og variert natteliv og det er mange barer og klubber som passer nesten enhver smak, alt fra house music til jazz. Toppklubber har jevnlig store internasjonale DJs som spiller.

Den praktfulle St. Mary-katedralen sies å være den største stående murstein kirken i verden. Selve størrelsen på kirken er fantastisk og er i stand til å motta svimlende 25.000 mennesker. Med to gigantiske gotiske tårn , kronet av renessansen spir er den et imponerende syn både innvendig og utvendig, et fascinerende stykke arkitektur som du ikke bør gå glipp når du er i Gdansk. Nede ved vannet finner du  en imponerende kran fra 1500-tallet som på det meste kunne løfte 2000 kg og var den største kranen i middelalderens Europa. Det interessante og spennende Maritime Museum ligger ved siden av kranen.

Finn flybilletter til Gdansk her

Finn hotell i Gdansk her

Gdansk     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer

Nærliggende reisemål og attraksjoner

13 km nord for Gdansk ligger den vakre badebyen Sopot som er en favoritt blant lokalbefolkningen og turister. Her finnes en lang sandstrand og sesongen er fra slutten av juni til begynnelsen av september med en behagelig vanntemperatur.  Her er det non stop beach party, et godt utvalg av restauranter, barer og klubber. Det er et stort utvalg med vannsport aktiviteter og det sies at havet har helbredende egenskaper!