Søk reise
Geoparker i Hellas - Det greske turistkontor

Geoparker i Hellas - Det greske turistkontor

Geoparker og flotte naturopplevelser i Hellas

Overalt i Hellas har du sjansen til å beundre naturens kreative luner, vandre rundt og utforske fenomener som er millioner av år gamle. Disse områdene har en betydelig og rik geologisk arv der jorden ser ut til å ha utøvd sine krefter med kunstnerisk temperament. Urskoger, høye fjell, skogkledde kløfter, innsjøer, elver, laguner og miljøparker er alle del av det vakre greske landskapet.

Photo: GNTO, Samaria – Crete

Naturparken Siteia – integrert i det europeiske og globale geopark nettverket  

Geopark-området i Siteia ligger på den østligste delen av Kreta. Den går over hele østsiden av Kreta, inkludert områder av Siteia, Itanou og Lefkis samt strandlinjen fra nord til sør. De mest kjente områdene i parken er: Zakros, Palaiokastro, Ziros, Xerokampos, Sitanou og Karydiou. Integrasjonen av parken i det europeiske og globale geopark nettverket forventes å bidra betydelig til å fremme og styrke Siteias naturlige miljø, turisme, lokal økonomi og promotering av den rike kulturarv og lokale produkter. Funnet av tre fossiler av den elefantlignende Deinotherium giganteum, omfattende grottesystemer og palaeo-strandlinjen rundt Zakros er unike for Kreta.

© UNESCO/Sitia Global Geopark/Traditional village Zakros – Siteia (Greece)

Les mer: Visit Sitia

© UNESCO/Siteia Global Geopark/impressive and important fossils, the Deinotherium – Sitia (Greece)
Mer informasjon om Siteia geopark: www.sitia-geopark.gr

Les mer: Other reasons to fall in love with Crete

Mt. Psiloreitis naturpark – uberørt skjønnhet

Mt. Psiloreitis naturpark på Kreta har et vilt og vakkert landskap som vil stimulere reisende. Raviner, huler, sjarmerende stier og tette skoger gjør denne naturparken til et naturhistorisk museum. De naturlige og menneskeskapte stiene som er spredt utover fjellsidene, er ideelle for vandring slik at turgåere kan komme i direkte kontakt med de eldste naturkreftene. Mygia-stien, stien fra Doxaro til Ptyches Vossakou og stien ned Platania-juvet er alle godt skiltet og vedlikeholdt og er det ideelle valget for de som ønsker å komme vekk fra hverdagens mas og byliv.


Photo: GNTO, archive

Photo:  GNTO, archive

Les mer: The sacred mountain of Crete

Lesvos Petrified Forest – Hvor tiden sto stille

Lesvos Petrified Forest ble til i Miocen-perioden for rundt 20 millioner år siden! Det var et resultat av intens vulkansk aktivitet i Egeer-regionen. Parken ligger i den vestlige delen av øya Lesvos, der de forstenede trestammene er spredt i et 150 km2 område. Å oppdage områdets vakre natur, den rike arkeologiske og menneske arv er hendelser som forandrer livet.

Photo:  GNTO, archive

Les mer: A unique natural monument

Vikos-Aoos nasjonalpark – På jakt etter forhistorien

Vikos-Aoos nasjonalpark ligger i Zagori-regionen Epirus, nord for byen Ioannina. Det er funnet spor etter menneskelige bosetninger fra 40.000 f.Kr. i kratt og huler i Vikos nasjonalpark. Områdets geologiske formasjon er basert på vann som har skapt landskap med utrolig skjønnhet. Parken har blitt kalt ‘Towering Peak Park’ på grunn av de skyhøye fjellene her. Fortryllende naturstier og en rekke sportslige aktiviteter som trekking og fjellklatring har forvandlet området til en hotspot og tiltrekker reisende uansett årstid. Tradisjonelle landsbyer som er uberørt av lives  gang er oaser der reisende kan hvile og slappe av i favnen  Mother Nature.

Photo: GNTO, archive

Les mer: Vikos National Park