Søk reise
Halkidiki og Parga - to greske perler

Halkidiki og Parga - to greske perler

Hellas også kalt Grekenland er en av nordmenns favorittreisemål og hver sommer setter tusenvis av nordmenn seg på flyet for å nyte sol og sjø, mat og drikke, utflukter og naturopplevelser på en av de mange øyene. Hellas byr også på historie, dette var en av de gamle gamle sivilisasjoner og som har lagt igjen mange spor og det er mye å oppdage. 

Sommeren 2016 har det vært ikke mindre enn 40 greske øyer fra Skandinavia. De to kanskje mest populære er Kreta og Rhodos som passer både for familier, venner på tur eller par, enten det er ønske om aktiviteter og underholdning  eller ønske om fred og ro til å lade batteriene. Kort sagt, det er noe for alle.

Kreta er Hellas største øy og ligger i den sørlige delen av landet, midt i mellom fastlands-Europa og Afrika. Den vestlige delen er vanligvis ansett som den vakreste med mange fine strender. Øya er også et populært reisemål for de som liker historie da øya har vært bebodd siden år 3000 f.kr  og det er mye å oppdage .

Rhodos er en del av øygruppen Dodekanesene og er den største og mest populære øya. Her er alt du kan ønske deg, fra en intens uteliv til vakre strender og små rolige landsbyer på landsbygda. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Rhodos er så populært blant mange.

Men her er mye å oppdage. En kort fergetur fra Rhodos finner du koselig Symi. Øya kan besøkes både på dagtid eller for et lengre opphold. Øya kalles ofte for eventyrenes øy og den er liten, koselig og sjarmerende . Den hestesko formede havnen regnes av mange som den vakreste i landet.

Alle som besøker Hellas har en tendens til å finne sine egne favoritter, avhengig av smak og interesser. Kanskje øya Santorini er noe for deg? Her finner du selvfølgelig vakre strender og sjarmerende små landsbyer men også noen spektakulære bygninger. Spesielt i byene Thira og Oia der det er tradisjonelle hvitkalkede hus som strekker seg ned fra fjellet til sjøen. Å se alt dette ved solnedgang er en heftig opplevelse.

En annen øy som tiltrekker seg mange er Korfu, en av de nordligste øyene i Det joniske hav. Øya er ganske stor og her er det mulig å finne komfortable familiehoteller med alt inkludert samt gode shoppingmuligheter og hyggelig uteliv. Men det er også vakre, rolige koselige viker og vakre olivenlunder for de som ønsker å komme bort fra det tradisjonelle turist-livet. Herifra kan du enkelt ta båt til fastlandet.

Reis til Hellas fra Oslo

Kreta     netter     Se mer
Rhodos     netter     Se mer
Santorini     netter     Se mer
Korfu     netter     Se mer
Halkidiki     netter     Se mer
Parga     netter     Se mer

Reis til Hellas fra Bergen

Kreta     netter     Se mer
Rhodos     netter     Se mer
Santorini     netter     Se mer
Korfu     netter     Se mer
Halkidiki     netter     Se mer
Parga     netter     Se mer

Reis til Hellas fra Stavanger

Chania     netter     Se mer
Rhodos     netter     Se mer
Santorini     netter     Se mer
Korfu     netter     Se mer
Halkidiki     netter     Se mer
Parga     netter     Se mer

Reis til Hellas fra Trondheim

Kreta     netter     Se mer
Rhodos     netter     Se mer
Santorini     netter     Se mer
Korfu     netter     Se mer
Halkidiki     netter     Se mer
Parga     netter     Se mer

Parga 490x200

Det greske fastlandet – for deg som vil oppleve noe annet

Hellas er for mange en øynasjon med mer enn 6000 øyer av varierende størrelse. Det er derfor lett å glemme at det også er et stort kontinent som er vel verdt å oppleve. Langs kysten er det mange spennende badesteder hvor du enkelt kan kombinere soling og bading med hyggelige utflukter i nærområdet, eller i kombinasjon med en dag med storbyliv og shopping.

Et område som har økt i popularitet er Halkidiki , noen ganger også skrevet som Chalkidiki eller Halkidiki. For å komme hit flyr du til Thessaloniki, Hellas nest største by i den nordøstlige delen av landet, og fortsetter videre med bil eller buss til Halkidiki som er en halvøy i Egeerhavet. Halkidiki halvøya består av tre “fingre”: Kassandra, Sithonia og Athos.

Kassandra er den mest populære av de tre mindre halvøyene med vakre strender og turkist vann, ideelt for familieferie eller late dager på stranda med partneren din. Sithonia er noe kupert, men også litt roligere enn Kassandra og er derfor ideelt for de som ønsker en rolig ferie. Den tredje halvøya, Athos er en del av UNESCOs verdensarvliste og består av ikke mindre enn 20 vakre klostre. Halvøya er i dag en selvstendig stat med noen besøks begrensninger, men det er deler som er åpne for publikum og  ikke minst, kan du beundre de vakre klostrene med båt fra vannet.

Halkidiki byr også på mange naturopplevelser. Halvøya er perfekt for de som liker å gå og det er også mange vinprodusenter å besøke. Halkidiki er en av de mest populære destinasjonene når grekerne selv å dra på ferie, og med så mye samlet på samme sted er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.

På vestsiden av fastlands-Hellas finner et annet spennende sted som er også har en økende popularitet, og det er koselig Parga. Den lille byen ble grunnlagt på 1300-tallet av venetianerne og her bor det i dag ikke mye mer enn 2500 innbyggere. Mange av hotellene er små og familieeide, noe som skaper en spesiell atmosfære og fordi byen er ikke særlig stor er det er nær alt. Men det er også mye å oppdage.

Utenfor byen er det flere små øyer å besøke, og det er flere strender å tilbringe dagen på. Den mest populære, Valtos Beach strekker seg en kilometer langs kysten og har mange kafeer. Pargas omgivelser tilbyr mange spennende muligheter for utflukter, mye gammel arkitektur, ofte med inspirasjon fra Italia, og en rekke vakre naturopplevelser som også svært godt egnet for å gå eller løpe. Parga er også et mekka for de som er matglade da det er mange koselige tavernaer der du kan nyte god mat og flotte kvelder.