Søk reise
Hellas-favoritter i sommerferien

Hellas-favoritter i sommerferien

Hellas er et evig forlokkende ferieparadis. Men det kan være vanskelig å velge hvilken øy du vil reise til, og litt research kan lønne seg. Vi tar for oss de største destinasjonene og guider deg i riktig retning.

Den mest kjente øya er Kreta. En stor øy med både fjell og strender. Kreta er familiefavoritten vi aldri blir lei. Barnevennlig, trygt og velutviklet, med gode veier og mange familiehoteller. Kreta passer også for den aktive som liker fotturer, sykling og utflukter. Øya Rhodos ligger nordøst for Kreta og har også mange tilhengere. Her finnes en trendy hovedstad, utallige strender (rullestein på vestkysten, sand på østkysten) og en livlig bargate midt i byen. Tempoet er roligere i badestedene utenfor sentrum, som Ixia og Ialyssos.

Vil du på voksenferie eller bryllupsreise så er Santorini et utmerket alternativ. Øya der de hvite husene klamrer seg til klippene som skyter ned i det dypblå vannet. Santorini er postkort-Hellas på sitt beste. Romantikken blomstrer, og solnedgangen fra Oia må oppleves! Alternativt kan du sjekke ut Skiathos. Øya ligger like utenfor Athen, og har bevart sin sjarm, med små familiedrevne hoteller og en flott havnepromenade. Skiathos er øya for livsnyteren som vil stresse ned og slappe helt av.

Noen øyer har både livlige byer og døsige landsbyer. Kos og Korfu er to gode alternativer. Frodige Korfu med livlige Kavos som sentrum er på frammarsj i Norge, mens Kos By er et velkjent fornøyelses-sted. Vil du bo i roligere omgivelser kan du velge en av de mange badebyene andre plasser på øyene. Det er aldri langt inn til byen hvis nattelivet frister.

Priseksempler til utvalgte Hellas-favoritter

Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Rhodos     netter     Se mer
Rhodos     netter     Se mer
Santorini     netter     Se mer
Santorini     netter     Se mer
Kos     netter     Se mer
Kos     netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer