Søk reise
Her unngår du naboen i sommer

Her unngår du naboen i sommer

Sør-Europa er nordmenns førstevalg i sommerhalvåret, men det er fremdeles mulig å finne feriesteder hvor sjansen for å treffe naboen er minimal.

I sommerferien trekker store deler av Europa sørover mot Middelhavet, og det er få steder som er helt urørt av turister. Men det er alltid områder som er mindre besøkt enn andre, så det er absolutt mulig å unngå kjentfolk, sier Ruth Elin Simonsen i Restplass.no.

Magisk i Montenegro

Kroatiske Split, Dubrovnik og Hvar er blant stedene hvor det er ventet store mengder nordmenn i sommermånedene. Interessen for Kroatia har nærmest eksplodert de siste årene. Tar du turen litt lenger sør, til det vakre nabolandet Montenegro, er muligheten for å oppdage skjulte perler langt større, og sjansen for å treffe på naboen er minimal.

Her finner du mange av de samme kvalitetene som har gjort Kroatia så populært, men til enda lavere priser, forklarer Simonsen, og trekker frem småbyen Becici som et reisemål med en av de beste strandlinjene i hele Europa.

Hun ber reisende være oppmerksom på at det er langt mellom de store hotellene i landet som tidligere var en del av Jugoslavia.

De fleste overnattingsstedene er små hotell eller pensjonat, så det lønner seg å være tidlig ute med bestillingen for å være sikret plass, fortsetter hun.

Korčula i Kroatia

Velger dere derimot å bli værende i Kroatia, så er tipset å gå for de aller minste reisemålene.

Unngå storbyene og de mest populære reisemålene. Se heller etter noen av de minste øyene, som for eksempel vakre Korčula, vest for Hvar. Hit kommer dere enkelt med ferge fra Dubrovnik eller Split, tipser Simonsen.

Færre turister og lavere priser

Mens Spania er sommerens mest populære reisemål, er det langt færre som har oppdaget nabolandet Portugal. Her er det fremdeles mulig å tilbringe noen ferieuker uten å treffe på kjentfolk. At prisnivået i tillegg er behagelig lavt er en hyggelig bonus.

Lengst i sør, på strekningen mellom Spania i øst og Atlanterhavet i vest, ligger Algarveregionen. Sandstrendene ligger som perler på snor, sammen med en rekke små og større småbyer.

Monte Gordo er en av de sjarmerende småbyene langs kyststripen. Her bringer lokale fiskere inn fangsten sin som de har gjort i uminnelige tider. Den 18 kilometer lange badestranden er langgrunn og barnevennlig, og badetemperaturene er de beste i hele Portugal, sier Ruth Elin Simonsen.

strandstoler_sopot
SYDENSTEMNING: Med sine brede sandstrender og yrende «sydenliv» kan den polske byen Sopot by på ekte sydenstemning til en svært rimelig penge.

Nærmere enn du tror

Mange glemmer å tenke på at det finnes ferieland med sydenstrender blant våre nærmeste naboland.

Du trenger ikke reise lenger enn til landene langs Østersjøen for å få ferie- og sydenstemning i juli, forsikrer Ruth Elin Simonsen, og trekker frem kysten av Polen og badebyen Sopot som er godt eksempel.

Sopot ligger noen kilometer fra Gdansk, og omtales ofte som Polens St. Tropez. Både strendene, luksushotellene, strandklubbene og den gode maten er sammenlignbart. Den store forskjellen er prisnivået, for i Sopot ferierer du for en langt rimeligere penge. Sjansen for at du treffer på naboen her er heller ikke stor, fortsetter hun.

Her er noen priseksempler som er per person i dobbeltrom. Du endrer enkelt avreisested, hotellstandard, antall personer, reisedato og reiselengde etter du har klikket “SE MER”

Her unngår du naboen i sommer

Algarvekysten     netter     Se mer
Algarvekysten     netter     Se mer
Monte Gordo     netter     Se mer
Monte Gordo     netter     Se mer
Kroatia     netter     Se mer
Kroatia     netter     Se mer
Korcula     netter     Se mer
Korcula     netter     Se mer
Montenegro     netter     Se mer
Montenegro     netter     Se mer
Becici     netter     Se mer
Becici     netter     Se mer
Sopot     netter     Se mer
Sopot     netter     Se mer
Sopot     netter     Se mer