Søk reise
Hurtigguide til solen: Tenerife

Hurtigguide til solen: Tenerife

Slipp unna slaps, veisalt og jobbstress. Den hete vulkanøya er mer enn bare hotellkomplekser og turistfeller. Fantastiske Tenerife overrasker de fleste.

 

Utenfor Afrikas kyst ligger den spanske vulkanøya Tenerife, et selvsagt reisemål året rundt. Takket være Kanariestrømmen er det bra vær hele året. Temperaturen faller nesten aldri under 18ºC og i sommermånedene ligger snittemperaturen på rundt 27-tallet. Her finnes det selvfølgelig turistområder med store hotellkomplekser og tettpakkede strender, men disse er ikke representative for øya. Det finnes natur her som vil slå pusten fra deg – i det ene øyeblikket ser deet ut som om du har kommet til månen, før du plutselig ferdes i gjennom et frodit og grønt landskap. Her finnes bosetninger med aner fra 1500-tallet og koselige landsbyer ved havet der du kan handle sjømat fra de lokale fiskerne.

Et fint utgangspunkt å oppdage øya på når du er lei av å ligge ved bassengkanten er ved å leie bil. Du vil se så mye mer og komme hjem med mange flere ferieminner. Etter et besøk her er det lett å forstå hvorfor øya har blitt en favoritt hos så mange.

Finn ledige reiser til Tenerife her!

 

Strendene

Playa de Las Teresitas ligger nord for Santa Cruz, ved Anagafjellene og kjennetegnes av den gule sanden. I 1975 ble sand fra Sahara fraktet hit for å dekke den 1,4 kilometer lange kyststripen, noe som har gitt sanden sin karakteristiske farge. Dette er lokalbefolkningens favorittstrand og det er ikke spesielt mange turister her. I helgene kan det være ekstra folksomt blant palmene som vaier i havbrisen. Her er det godt organisert med barer, solsenger og badevakter. Stranden henger sammen med den ille byen San Andreas som er kjent for de vakre pastellfargede husene som klamrer seg til fjellsiden.

Om du er glad i vannsport og liker kite- og vindsurfing så er det El Médano-stranden du skal besøke. Den er kåret til en av verdens beste strender for windsurfing. Stranden i seg selv er temmelig liten, men forutsetningene for bra surfing er fantastiske- Hit reiser man ikke for å late seg på stranden med familien, men for å plaske blant bølgene og kjenne adrenalinet pumpe!

I byen Puerto de la Cruz ligger den flotte badeanlegget Lago Martiánez. Badet består av en rekke sammenhengende svømmebasseng som er bygget inn i klippene og fylles med havvann. Lago Martiánez er konstruert av den kanariske kunstneren Cesar Manrique, og ligger på en odde utenfor byen, rett ut mot havgapet. Bassengene ble bygget på 70-tallet og er verdt et besøk både for den badeglade og for den ssom setter pris på spennende arkitektur.

 

Severdighetene

På Tenerife ligger faktisk Spanias høyeste topp, oppe på vulkanen Teide (3718 moh). Dette er faktisk verdens tredje største, og hit kan du ta deg til fots eller med taubane. For å gå hele veien opp kreves en spesiell tillatelse, men denne kan enkelt ordnes via internett før ankomst. På toppen av vulkanen er luften tynn, men utsikten storslagen. Ta med en kikkert  for å få maksimalt ut av opplevelsen.

Høye fjell omkranser nasjonalparken Parque Nacional de las Cañades del Teide, somf aktisk er et enormt vulkankrater. Her brer et karrig månelandskap seg og viser at det en gang i tiden rant glovarm lava her. Vulkanen er i dag i dvale, men det er fullt mulig at den en gang i fremtiden vil få et utbrudd.
En liten kurisotet er at denne vulkanen en gang ble ansett som hellig av urbefolkningen, guanchaene, som trodde den var porten til helvete.
Finn ledige reiser til Tenerife her!

Maten

I og med at Tenerife er en øy, faller det seg naturlig at store deler av kostaholdet baserer seg på fisk og skalldyr. Det finnes til og med et par lokale spesialiteter, som kanin og Ron Miel – en honningbasert rom som er vel verdt å prøve.Øya er faktisk den eneste av kanariøyene som har en Michelin-restaurant med 1 stjerne, Den japanske restauranten Kazan i Santa Cruz. Restauranten har naturligvis et litt høyere prisnivå, men det er fortsatt relativt rimelig i forhold til kvalitet og valutra for pengene – maten er fantastisk!
I den lille byen Los Abrigos finnes en rekke gode fiskerestauranter, blant annet Restaurante Los Abrigos og Mirador. Her er helt fersk, og i utgangspunktet kan man selv velge hvilken fisk man vil spise ve då peke på dem.
I byen San Andreas, nære stranden Playa de Las Teresitas, ligger Cofradia de Pescadores, en fiskerestaurant der sjømaten leveres fra lokale fiskere, utmerket å prøve etter en dag på stranden!


Gå ikke glipp av

Øyas hovedstad Santa Cruz har blitt spart for masseturismen og lykkes i å beholde sin autentiske kanariske sjarm. Byen minner på mange mpter om storbyene på fastlands-Spania og er en levende by med mye å se og gjøre.

Området La Noria er byens fornøyelsessentrum, og her ligger barene og restaurantene tett i tett. Her er det ikke uvanlig at man treffer på lokale salsa-foreninger som øver i gatene. Kjøp et glass lokalt kanarisk vi, slå deg ned og opplev det sprudlende folkelivet.
Øyas tidligere hovedstad het La Laguna og har mer eller mindre vokst sammen med Santa Cruz. Det er en universitetsby som faktisk er med på UNESCOs verdensarvliste. Her finnes små hyggelige bydeler med hus fra 1500-tallet og til og med en liten strand – så husk badetøy!

Finn ledige reiser til Tenerife her!

Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer