Søk reise
Hurtigguide til solen - Gran Canaria

Hurtigguide til solen - Gran Canaria

Gran Canaria er mer enn bare sol og bad. Her finner du spennende mat, en rik historie – og den mest varierte naturen blant alle Kanariøyene. Les vår hurtigguide før du reiser!

Best pris pakkereiser Gran Canaria

    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer

Flybilletter Gran Canaria

Fly til Las Palmas…

Hotell

Hotell på Gran Canaria her…

Maten

Gran Canarias kjøkken kombinerer det spanske med influenser fra både Afrika og Sør-Amerika. Fra havet hentes alt fra tunfisk og sardiner, til skalldyr i toppklasse. Samtidig innebærer det fantastiske klimaet at øya kan produsere eksotiske råvarer som papaya, mango og avoado. Øyboerne dyrker til og med sin egen Ageate-kaffe. Til det kan du spise den spesielle sukkerkan fra Moya. Mange lokale delikatesser kan nytes på markedet i Las Palmas´ gamle bykjerne. Prøv hjemmelagde chorizos med brød bakt i steinovn. Øya har også mye god ost, f.eks. fåreosten Guía som får sin spesielle smak fra tistelblomster. Gran Canaria produserer ikke bare god vin men også leskende øl.

Strendene

Du som bor i Las Palmas behøver ikke forlate byen for å bade. Playa de las Canteras strekker seg mange kilometer langsmed hovedstaden. Sør på øya, i Maspalomas, ligger legendariske Playa del Inglés. Stranden henger sammen med Punta de Maspalomas, som har et område der du kan droppe badetøyet. For en litt roligere opplevelse anbefaler vi stranden i Puerto de Mogán, eller Beach Meloneras. En annen strand som er rolig og avslappet er Amadores Beach. På øyas sørkyst ligger Puerto Rico som sies å ha bra vær året rundt.

Severdighetene

Las Palmas kombinerer herlig strandliv med et spennende uteliv. Rusle rundt i hyggelige Vegueta, den eldste bydelen gir deg en følelse av hvordan livet var der da øyriket ble grunnlagt på 1400-tallet. Området har trivelige barer og restauranter. I skyggen av katedralen finner du noen av de mest interessante museene. Gå ikke glipp av søndagsmarkedene, med kunsthåndverk og spennende mat. Her finner du en rekke spesielle suvenirer.

Reis rundt på øya. Et artig landemerke er Roque Nubio – “klippen i skyene”. Den 67 meter høye steinen utgjør øyas nest høyeste spiss, og toppen befinner seg 1 813 meter over havet. Høres det litt kjedelig ut? Når ungene begynner å bli rastløse kan du ta turen til Palmitos Park, i innlandet. Der kombineres en dyrepark med en stor botanisk hage. Se rovfugler, papegøyer, kolibrier og delfiner.

Gå ikke glipp av

Gran Canaria byr på et langt mer variert landskap enn de andre øyene. Maspalomas´ sanddyner vitner om øyas nærhet til Afrika. Innlandet lokker med subtropiske skogsområder, der Los Tilos de Moya er størst i sitt slag. Til og med barskogen i Parque Natural de Pilacones er en opplevelse. Gran Canaria har mange utmerkede turstier, f.eks. Camino Real, som leder deg igjennom ravinen Barranco de Azuaje. Helt annerledes natur finner du i Barranco Guayadeque. Kløften er egentlig et vulkankrater som kollapset for 100 000 år siden.