Søk reise

Informasjon om Coronavirus

Oppdaterte reiseråd fra UD

Den 3. april endret UD sitt reiseråd for ikke-nødvendige utenlandsreiser til å gjelde inntil videre. I samråd med Virke Reiseliv er det derfor besluttet at Solfaktor innstiller alle reiser fortløpende 14 dager frem i tid.

Hvis du har en Solfaktor-pakkereise, hvor der er under 14 dager til avreise, vil du bli kontaktet av oss på e-post med informasjon om avbestilling av reisen. I henhold til Pakkereiseloven § 23 vil du få reisens pris refundert.

Skal du reise lengre frem i tid er det vanlige avbestillingsregler som gjelder.

Du trenger ikke å kontakte oss, vi kontakter alle berørte kunder fortløpende.

 

 

Angående refusjon av avbestilt reise

På grunn av de meget spesielle omstendighetene der vi som de fleste andre har redusert kapasitet på grunn av nødvendige permitteringer, samt store arbeidsmengder i forhold til avbestilling av reiser, vil tilbakebetalingene dessverre ta lengre tid enn vanlig.

Utover dette er vi, for å kunne refundere til våre kunder, avhengige av refusjon fra våre underleverandører, det vil si flyselskaper og hotellkjeder, hvilket også bidrar til å forsinke prosessen.

Den 27. mars foreslo regjeringen at virksomheter som tilbyr pakkereiser skal få forlenget fristen for tilbakebetaling til kunder på grunn av de ekstraordinære omstendighetene. Det er fremdeles uklart hvor lang denne fristen blir.

 

Alle som har fått annullert sin reise på grunn av reiseråd fra UD, vil få pengene refundert, men vi ber om forståelse for at dette kan ta tid.

 

Hellas

Greske myndigheter har bestemt at bl.a. hotell skal holde stengt til og med 30. april. Det innebærer at vi innstiller alle reiser til Hellas i denne perioden. Vi kontakter alle som blir berørt av dette så fort som mulig.

Kypros

Kypriotiske myndigheter har bestemt at bl.a. hotell skal holde stengt til og med 30. april. Det innebærer at vi innstiller alle reiser til Kypros i denne perioden. Vi kontakter alle som blir berørt av dette så fort som mulig.

 

 

Vi anbefaler deg å alltid følge Utenriksdepartementets reiseråd om spørsmål vedrørende sykdommer og smittefare på reisemålene. Da vi er en prissammenligningstjeneste for reiser, har vi heller ingen ekspertise innen helse- og sikkerhetsspørsmål, og kan ikke svare på konkrete spørsmål vedrørende Coronavirus/COVID-19.

Så lenge UD ikke fraråder reiser til bestemte land eller områder, er reisearrangørens alminnelige regler for endring og avbestilling gjeldende.

For informasjon om Coronavirus/COVID-19 , se her:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/