Søk reise

Informasjon om Coronavirus

Sist oppdatert 2020-07-20 14:15

Oppdaterte reiseråd fra UD 10. juli 2020

Regjeringen har besluttet at det fra 15. juni 2020 er unntak fra karanteneplikten ved reiser i Norden. Fra 15. juli gis det også unntak fra områder i EU/EØS/Schengen ved innreise til Norge fra regioner og land som har tilstrekkelig lav smittespredning. Disse områdene er markert med grønt i kartet og oppdateres minst hver 14. dag. Se informasjon og kart fra Folkehelseinstituttet

Mange flyselskaper har allerede innstillt en rekke avganger i sommer og utover høsten. Det kan derfor hende at din reise blir avlyst selv om du har avreise etter 15. juli og til et av de tillate landene å reise til. Du trenger ikke å kontakte oss, vi kontakter alle berørte kunder fortløpende.

Skal du reise lengre frem i tid og ønsker å avbestille nå din reise, er det vanlige avbestillingsregler som gjelder. Kontakt oss hvis du ønsker informasjon vedrørende avbestilling av din reise.

Refusjoner

Nærings- og fiskeridepartementet har utarbeidet en låneordning til turoperatørene slik at man kan begynne med refusjoner. Så snart lånet innvilges vil vi sette i gang med utbetalingene. Vi begynner da med bookinger som hadde avreise i mars og jobber oss nedover listen fortløpende. Vi vil forhåpentligvis kunne begynne denne prosessen i uke 30.

Vi er veldig lei oss for den lange ventetiden, og full forståelse for at den har vært urimelig lang.

Vi vil sende alle berørte kunder en e-post når reisen er klar til refusjon.

Vi anbefaler deg å alltid følge Utenriksdepartementets reiseråd om spørsmål vedrørende sykdommer og smittefare på reisemålene. Da vi er en prissammenligningstjeneste for reiser, har vi heller ingen ekspertise innen helse- og sikkerhetsspørsmål, og kan ikke svare på konkrete spørsmål vedrørende Coronavirus/COVID-19.

Så lenge UD ikke fraråder reiser til bestemte land eller områder, er reisearrangørens alminnelige regler for endring og avbestilling gjeldende.

For informasjon om Coronavirus/COVID-19 , se her:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/