Søk reise
Krabi - porten til Thailands utrolige øyrike

Krabi - porten til Thailands utrolige øyrike

Usikker på hvilken ferieøy du skal velge i Thailand? Hvis du flyr til Krabi og har basen din i Ao Nang kan du plukke en ny øyperle hver eneste dag!

Når noen prater om Krabi så mener de ofte den vesle turistbyen Ao Nang, en halvtimes biltur fra flyplassen i Krabi. Kystbyen er selve hjerte i Krabi-provinsen, og selv om stedet ikke er så stort, så finner du alt du trenger av hotell, restauranter, barer og butikker her. Det som imidlertid er et av Ao Nangs store fortrinn er nærheten til noen av Thailands flotteste øyer. De ligger som perler på snor en kort båttur fra sentrum, og det er absolutt noe du bør planlegge for dersom du er så heldig å legge ferien hit. «Storbyen» Phuket ligger dessuten bare en fergetur unna. Turen tar ca to timer.

Mer info om reisemålene nedenfor reiseforslagene.

Flybilletter til Krabi…   Flybilletter til Phuket…     Hotell i Krabi…    Hotell i Phuket…

Priseks pakkereiser til Krabi

    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer

Bystranden i Ao Nang finner du rett nedenfor hovedgaten. Den er ikke spesielt bred og finkornet, og det er stor trafikk med longtailbåter som frakter turister til og fra de vakre øyene i skjærgården utenfor. Et stykke lenger vest ligger Klong Muang. Her er det roligere, hotellene er mer eksklusive og stranden er finkornet og passer bedre for småbarnsfamilier.

Railey Beach

Foruten Phi Phi-øyene så er legendariske Railey Beach det mest kjente området i denne delen av Thailand. Railey Beach består egentlig av to strender, Phra Nang og Railey West. Førstnevnt er blantde mest fotograferte strendene i hele Thailand, ikke minst takket være de fotogene kalksteinsklippene som står opp av det turkisfargede havet. Sistnevnte er en langgrunn sandstrand som passer best for bading.

Railey er også et klatreparadis med klipper som stikker rett opp fra det turkisfargede havet. Området har tradisjonelt vært et yndet reisemål for backpackere og ungdom fra hele verden, og har en rolig oga vslappet stemning. Railey har et godt utvalg av spisesteder, og vi anbefaler absolutt å tilbringe en kveld eller to her. Solnedgangene er magiske!

Til Railey Beach kommer du deg lettest med en longtailbåt fra Ao Nang. Turen tar ca 10 minutter.

Koh Yao Noi og Koh Yao Yai

I Phang Nga-bukten mellom Phuket og Ao Nang finner du disse paradisøyene. Sammenlignet med hektiske Phuket og Ao Nang er dette en helt annen verden. Yao Yai er den største, men minst utbygde øya. Hovedveien strekker seg fra øst til vest, omkranset av jungel og tykk mangroveskog kantet med hvite, uberørte strender, kokosnøttpalmer og gummiplantasjer. Øya passer best for par og familier som ønsker en rolig ferie i luksuriøse omgivelser. Yao Noi er langt mer utbygd, med et større utvalg hotell og restauranter.

Til Koh Yao Noi og Yai kommer du med ferge (en times tid) og speedbåt (en halvtime) fra Ao Nang.

Phi Phi-øyene

Phi Phi holder koken som Thailands mest kjente ferieøyer, og ikke uten grunn. Her er strendene ekstra hvite, dykkeforholdene gode og badevannet ekstra klart og turkist. Phi Phi tiltrekker seg festglade ungdommer fra hele verden, og størst partystemning er det i området rundt Tonsai Bay. Barnefamilier og andre som ønsker en stille og rolig ferie finner også et stort utvalg hoteller andre steder på øya. På ubebodde Phi Phi Leh finner du Maya Beach, stranden som ble verdenskjent etter filmen The Beach med Leonardo Di Caprio i hovedrollen. Hit kommer du bare med båt, og ofte ligger turistene i kø for å vente på å komme i land. Et godt tips er å heller gå i land på en av de minst like vakre nabostrendene. Phi Phi Don har hoteller og aktiviteter tilpasset alt fra backpackere til voksne med velfylte lommebøker. Ikke gå glipp av en tur til Monkey Beach for å hilse på apekattene. Husk å ta med bananer!

Fergen fra Krabi til Phi Phi tar ca halvannen time. Med speedbåt kommer du hit på halve tiden.

Koh Lanta

Koh Lanta er familieøya fremfor noen. Med sitt rolige tempo, vakre, langstrakte strender og gode hotellutvalg er Koh Lanta en av de mest familievennlige ferieøyene i Thailand. Vesle Saladan i nord et øyas hovedstad, og her finner du gode restauranter og det du trenger av butikker, apotek, banker og andre fasiliteter. De mest populære feriestedene er strendene Khlong Dao og Long Beach.

Du kan både kjøre bil (inkludert bilferge og bro) og ta ferge fra Ao Nang til Krabi. Turen tar ca to og en halv time, både til lands og til vanns.