Søk reise
Reisetips Kreta

Reisetips Kreta

Den største av de greske øyene er Kreta og en av de største i hele Middelhavet. Det er mange livlige turistområder og små autentiske landsbyer der dagliglivet går sin vante gang. Det er denne allsidigheten som gjør Kreta så populær. De fleste som besøker Kreta bor på nordkysten, omkring Rethymnon og langs Chaniakysten. Om du bor f.eks i Platanias eller Agia Marina, får du en geniun gresk atmosfære, milelange strender, og de flotte Lefka-Ori-fjellene som bakteppe. Du reiser enkelt inn til Chania by med buss eller taxi for en hyggelig middag ved den gamle venetianske havnen. Her er det en fin blanding av turister og lokalbefolkning og mange restauranter har live-musikk og dans om kvelden. Noen av øyas beste familiehoteller ligger ved Chaniakysten, og dette er et utmerket område å reise med barn til.

Rethymnon er den tredje største by på Kreta men det føles ikke slik. Små trange smug og brosteinsgater snor seg rundt i gamlebyen, som du kommer til ved å følge strandpromenaden. Her finnes shoppingmuligheter i alle kategorier, fra vesker, skinn og sko, til moderne merkevarer. Ønsker du å bo sentralt kan du velge et hotell i selve byen og du kan rusle noen få kvartaler ned til stranden. Utelivet er livlig, men for festløver passer Hersonissos bedre, her er det høy puls og barene stenger ikke før tidlig på morgenen.

Det sørlige Kreta er mer urørt, og et spennende reisemål for den oppdagelses-lystne. Her ligger små sjarmerende landsbyer som perler på en snor, og med leiebil er det enkelt å ta seg rundt og finne sin egne lille perle. Med sin beliggenhet er klimaet et av de varmeste i Europa, og sommeren setter inn i mai og varer ut november. Høysesong er i juni-august, med temperaturer på 27-32 grader.

Se priseksempler nedenfor. Du endrer enkelt antall personer, reiselengde, dato, stjerner på hotell etc etter du har klikket på “VELG”.

Priseksempler Kreta

Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Chania     netter     Se mer
Chania     netter     Se mer
Rethymnon     netter     Se mer
Rethymnon     netter     Se mer
Hersonissos     netter     Se mer
Hersonissos     netter     Se mer