Søk reise
KRETA- Solia

KRETA- Solia

Kreta er den største øya i Hellas og ligger øst i Middelhavet – midt mellom Europa og Afrika. Denne vidunderlige øya er fantastisk vakker med snøkledde, fjelltopper som er over 2.000 meter høye, fruktbare sletter, raviner og grotter, små badebukter og vidstrakte sandstrender. Mangfoldet og skjønnheten i landskapet og det solsikre klimaet bidrar til at Kreta oppleves som et særdeles attraktivt reisemål av kresne gjester lystne på sol og varme.

Nå er det ekstremt gunstige priser til Kreta, med mulighet for en ukes ferie på stranden fra utrolige 1495,- eller en uke på firestjernershotellet Sirios fra herlige 2995,- med all inclusive!

Barneprisene er også utrolig lave akkurat nå – ta med barna på strandhotell til bare 100 kroner for en uke, eller 195 kroner på Sirios Village

Under har vi hentet ut et utdrag med noen av reisene til Solia. Om du klikker på “velg” vil du komme til et søk hvor du kan velge reiser med de tidspunktene som passer dine ferieplaner best.

 

Reis med Solia til KRETA

Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer

Mye gresk kultur og flotte sandstrender

Navnet Kreta gir assosiasjoner til bl.a arkeologiske severdigheter, genuine og små landsbyer, blomstrende naturlandskap, myldrende liv, lange sandstrender, god mat og behagelig og ekte gjestfrihet blant lokalbefolkningen.

Øyas historie er lang og dramatisk Kreta er den europeiske sivilisasjonens vugge. Allerede ca 3.000 år f.Kr. oppstod en høykultur ved den minoiske sivilisasjonen, noe man kan se etterlevninger av i form av det delvis rekonstruerte Knossospalasset og i ulike museer rundt omkring på øya. Grekere, romere, det bysantinske styret, venetianere og tyrkere har alle satt sitt preg på det som utgjør Kreta i dag.

Kreta er en stor øy, 260 km lang og mellom 15 og 60 km bred. Vestre Kreta ansees å være den vakreste delen. Den østre dele er øya er litt mer karrig og mangler den variasjonen i landskapet som man finner i vest.

CHANIAKYSTEN

Chaniakysten utgjøres av byen Chania og alle badestedene som ligger som

perler på en snor vest for byen. Disse badestedene er faktisk bundet sammen og har navn som Agii Apostoli, Kalamaki, Kato Stalos, Agia Marina og Platanias.

ALMYRIDA/ KALIVES

Almyrida og Kalives er rolige reisemål med avslappet atmosfære og nærhet til naturen og havet. Dette er steder for deg som vil komme tett på gresk kultur.

I tillegg til avslappende dager på stranden kan du gå kortere eller lenger turer eller ta deg en sykkeltur i det flotte terrenget i området.