Søk reise
Hva kan man gjøre på Mallorca?

Hva kan man gjøre på Mallorca?

Mallorca er en stor favoritt blant nordmenn, og skandinavere! Her startet chartereventyret i Norge i 1959. inner du noe for alle og enhver; strand, by, opplevelse, natur og mat. Det er mange flotte steder å besøke på øya, og det som er felles for alle er de langstrakte strendene og den gode maten. 

Strender

Det finnes et hundretalls strender på Mallorca, alt fra store bukter med store turistanlegg til små, steinete strender som kun er tilgjengelige dersom du tar beina fatt eller tar båten hit. De flotteste strendene ligger gjemt mellom klipper og sanddyner.

Til og med i juli og august kan du finner strender hvor du garantert ikke vil møte naboen, kun én times biltur fra Palma. Våre favoritter er Platja de Can Pere Antoni i Palma, Sant Elm i Andratx, Playa de Ciudad Jardín, Cala Murta, Cap de Formentor, Es Trenc i Sa Rapita og Portals Nous for å nevne noen.

Steder

Er du usikker på hvilket sted du vil reise til? På Mallorca finnes det utallige badebyer, og det gjelder å velge rett for å få mest mulig ut av ferien.

I Alcudia er det et stort utvalg av restauranter. Dette er også et fantastisk sted for barnefamilien å reise til! Alcudia har noen av øyas beste strender og hyggelige aktiviteter for hele familien.

Hovedstaden Mallorca, Palma by, er et supert sted for deg som vil ha tilgang til både by og strand på ferien. Palma by blir også kalt lille Barcelona! Her er det gode shoppingmuligheter, samtidig som det er gode bade- og strandmuligheter! For de som vil henge på i hippe lounger og barer, er den hotteste plassen akkurat nå «Nikki Beach»!

Magaluf/Palma Nova er virkelig stedet for festglad ungdom som vil danse hele natten og døse på stranden hele dagen. Her finnes et rikt tilbud av aktiviteter.

Hvis du vil ha en mer avslappet ferie, vil vi anbefale Cala D’or. Her er det mange all inclusive-hoteller, og tempoet er betydelig mer avslappet enn andre steder på øya. Herfra går også et populært mini-tog til strender i nærheten.

En roligere del av øya, er Santa Ponsa. Dette stedet er kjent for sine golfbaner, gode strender og mulighet for å bade rett fra klippene. Herfra er det også kort vei til Magaluf og Palma by.

Lokale delikatesser

Lyst til å bli bedre kjent Palmas hemmeligheter og skjulte perler akkompagnert av lokal vin og tapas? I gamlebyen i Palma er det et vintog som snirkler seg mellom brosteinslabyrinten! Men du smaker på forskjellige viner fra Mallorca, akkompagnert av lokal tapas, vil guiden fortelle deg om byens historie!

Hva med en tur innom de eldste bodegaene på Mallorca? Her kan du smake på områdets beste rød-, rose- og hvitvin og søte viner! Vi anbefaler også en tur innom Mallorcas 9 (!) restauranter med Michelin-stjerne!

På Mallorca finnes det flere flotte steder der du kan nyte gode matopplevelser

Gå ikke glipp av

På Costa Nord i Valldemossa, nord på øya, kan du både henge med stjernene og nyte kultur- og naturområdet Sierra de Tramuntanas magiske stemning. Her er det spektakulære omgivelser for deg som glad i en aktiv ferie. Sierra de Tramuntana, som ble satt på UNESCOs verdenasrvliste i 2011, har tiltrukket seg mange kunstnere opp gjennom årene på grunn av områdets spesielle lys. Området er kjent for sin sjarmerende atmosfære, vakre solnedganger og naturskjønne omgivelser med furuskog Middelhavet på hver sin side.

Kultusenteret Costa Nord i Valldemossa, er et must for alle kulturinteresserte. Eieren er Hollywood-skuespilleren Michael Douglas! Kanskje sees dere på en av utendørskonsertene under stjernehimmelen her til sommeren?

Tips

Visste du at eselet har hatt en viktig rolle opp gjennom øyas historie? Eselet ble brukt til å frakte varer fra by til by i flere hundre år. Så hva med en guidet tur fra eselryggen, moro for store og små! Husk å ta turen innom de mange kurbadene og nyt de naturlige, helsebringende og deilige godene. Den perfekte terapien mot hverdagens mas og jag.

Hvordan reise til Mallorca

Det finnes et rikelig godt utvalg med reiser til Mallorca. Under her finner du pakkereiser til Mallorca, men ønsker du å sette sammen reisen selv anbefaler vi deg å se lage en egen pakke meg Fly og hotell

Pakkereiser til Mallorca

Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer

Les mer om Mallorca på Turistkontoret sine hjemmesider.