Søk reise
Oppdag greske drømmeøyer

Oppdag greske drømmeøyer

For generell informasjon om å reise til Hellas, vennligst se:
https://travel.gov.gr/#/ og https://greecehealthfirst.gr/

For informasjon om pandemisituasjonen i Hellas, vennligst se kartet:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Milos
Den vulkanske aktiviteten i oldtiden har begavet Milos med spennende og variert landskap som tilbyr besøkende en rekke aktiviteter. De finurlig formede steinene med sine spesielle farger ved de hvite sandstrendene er et av Milos’ mange vulkanske trekk. På Milos finner man også en av Middelhavets eldste gruver.

Foto: Milos, Apollonia Photo: GNTO/K.Kouzouni

Se mer: Milos

Paros
Uslåelig vakker natur, strender med krystallklart vann, med Østromerrikets fotavtrykk som binder de tradisjonelle landsbyene og landskapet sammen gjør Paros, i hjertet av Kykladene, til en av de mest elskede feriestedene i Hellas.
Parikia, hovedstaden på Paros, er en flott Kyklade-landsby med hvitvaskede kubehus og imponerende ny-klassisistiske herregårder. Her troner også et velbevart venetiansk slott fra 1300-tallet på en høyde i sentrum av landsbyen. Utsikten over Parikia er uslåelig

Foto: Paros, Naousa Foto: GNTO/K.Vergas

Se mer: Paros og Imagine Paros


Amorgos
Visste du at filmen «Le Grand Bleu» med Jean Reno ble spilt inn på øya Amorgos, i de sørlige Kykladene? Deler av øya strekker seg rimelig høyt over havet og byr på suveren utsikt over skjærgården. Amorgos er en av de mest imponerende øyene i Kykladene, med fantastiske strender og asurblått vann, storslagne grotter, utmerkede dykkemuligheter, naturskjønne bukter og eldgamle turstier i gjennom det steinete terrenget.

Foto: Amorgos, Aigiali, Foto:GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Amorgos og Amorgos Film Festival 

Elafonissos, Laconia, Peloponnes
Elafonissos, kun 300 m fra Pounta ved bredden av Peloponnes, har en historie som strekker seg hele 5000 år bakover, helt siden den var bebodd fr det tredje og andre årtusenet f.Kr. Under Peloponnes-krigen var dette slagmarken for Athenerne og Spartanerne. Fra 1839 til 1850 tilhørte øya Storbritannia. Elafonissos har fergeforbindelse til Pounta, Neapolis og Lakonia. Øya har et areal på over 9000 m² og et innbyggertall på 750.

Foto: Elafonissos, Simos Beach. Foto:GNTO/K.Kouzouni

See mer: Elafonissos

Irakleia
Irakleia er den største og vestligste øya i De små Kykladene. Et sjarmerende reisemål i hjerte av Egeerhavets vakre skjærgård, og et sted du absolutt bør legge til på reiselisten. Hvis ferie for deg betyr urørte naturskjønne omgivelser, rolig tempo og avslapning, vil vi gjerne anbefale Irakleia og noen reisetips mens du er der.

Foto: Irakleia Foto:GNTO/M.Mandreka

Se mer: Irakleia 

Koufonisia
Koufonisia er en liten øygruppe på to holmer (Pano Koufonisi og Kato Koufonisi), øst for Naxos og vest for Amorgos. De er kun separert av et 200 m bredt stred. navnet Koufonisia betyr hule øyer, fordi de store grottene som finnes her ga pirater på vei mot land inntrykk av at øyene var hule!

Koufonisia Foto:GNTO/P.Dimitrakopoulos

Se mer: Koufonisia

Tinos
Forrtyllende og fremdeles relativt ukjent for den jevne turist – Tinos er en av Kykladenes mest interessante øyer å besøke. Her kan man nyte uberørt arkitektur, de 40 pittoreske landsbyene, utsøkte strender, tradisjonell kultur og gastronomiske opplevelser. Øyboernes levesett har vært ganske uendret i gjennom tidenes løp.

Tinos, Kionia Beach Foto:GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Tinos

Destination Greece-Health First