Søk reise

Opplev flotte strender på øygruppen Balearene

Denne artikkelen har gått ut på dato.

Mallorca

Denne flotte øya har en 550 km lang kystlinje, med strender med mye liv som for eksempel El Arenal til små, bortgjemte bukter langs kysten i nord. Mallorca er et paradis for bading, dykking, vannski og windsurfing, og gir til og med muligheter for å studere kystområdet i et helt nytt perspektiv fra en undervannsbåt. Mallorca er også et paradis for båtturer som byr på et variert kystlandskap med gamle vakttårn, landsbyer, havner og bortgjemte strender. Mallorca er et paradis for «båtfolket» med ca 20.000 fortøyninger i mer enn 50 havner som tar imot ethvert fartøy, fra de tradisjonelle middelhavsbåtene «llauts» til flotte lystyachter. For å boltre seg i vannet er Mallorca et drømmested: en vannpark er aldri langt unna.

Flybilletter Mallorca  Hotell på Mallorca

Priseks pakkereiser Mallorca

Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer

KONKURRANSE: 

 

Delta innen 1. mars og kanskje vinner du et reisegavekort verdi 5.000 kr til en av  øyene på Balearene. Dette er en konkurranse i regi av restplass.no og hvor Spanias Turistkontor bidrar med premien. Lykke til!

Menorca

Hvis Ciutadella og Maó viser sterk kontrast mellom øst og vest, er landskapet for øvrig en «symfoni» i to deler som heter henholdsvis nord og sør. Områdene i nord (Tramuntana) er utformet av små og vennlige åser som er adskilt av brede daler der praktfulle strender trenger seg inn i landskapet, som for eksempel La Vall, Cala Pregonda og Es Grau. Den sydlige delen (Es Migjorn) er derimot en kalkholdig plattform gjennomboret fra nord til sør av trange kløfter som fører fram til en hel rekke med små vakre havbukter, hvorav mange er rammet inn av furuskog og eksentriske klippeformasjoner.

Flybilletter Menorca  Hotell Menorca

Priseks pakkereiser Menorca

Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer

Ibiza

Det ligger en til sammen 18 kilometer lang «lykke» og venter på den besøkende. Og med et variert tilbud: fra familiestrender til de mest sportsorienterte, fra ensomme strender til de mest livlige. Noen har talt alle strendene og kommet frem til tallet 50. At øya er på 572 kvadratmeter,  gjør at ingen av disse tilbudene ligger langt unna – hvor man enn måtte befinne seg. I og med at vi her snakker om en magisk øy, er den stranden du velger, sannsynligvis nær et særdeles magisk sted. Dette kommer klart fram i Cala d´Hort. Herfra kan man betrakte og beundre den imponerende klippen som stiger opp fra havet som en kjempe: klippeøya Es Vedrà. Andre magiske steder er usynlige for badegjester, som for eksempel den puniske helligdommen Cova des Culleram. Denne grotten ble i sin tid brukt til dyrkelse av den føniske gudinnen Tánit  og rommet er lite tempel – ja, noen hevder at dyrkelsen har fortsatt helt frem til våre dager.

Flybilletter Ibiza  Hotell Ibiza

Priseks pakkereiser Ibiza

Ibiza     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer

Formentera

Det er lite sannsynlig at man på trykk eller ved elektronikk virkelig kan vise hvor vakre strendene er på Formentera. Stillheten, lukten av hav, måkeskrik og den enestående duften av Middelhavsnatur når oss bare når vi selv er til stede. Her er vannet så krystallklart og blåfargen så intens at det bare kan verdsettes ved å være der. Formentera er en relativt flat øy delt i to ikke for høye «høysletter», Barbaria i vest og La Mola i øst, bundet sammen ved et langt strede. Langs kysten i nord ligger vakre laguner og bukter, deriblant noen gamle saltlaguner. En hovedvei forener øyas ytterpunkter, havnen i La Savina og La Mola fyr. De gamle saltlagunene som til nylig har vært i virksomhet, er i dag et unikt område omkranset av strender: ustabile sanddyner dominerer denne sonen og er gjenstand for omfattende vernetiltak.