Søk reise
Phuket - finn ditt ferieparadis

Phuket - finn ditt ferieparadis

Feriestedene ligger som perler på snor langs kysten av den populære ferieøya Phuket i Thailand. Men hvilket sted skal du velge? Vår ferieguide hjelper deg på vei.

Phuket er Thailands største og mest populære ferieøy, og er ofte første stopp for nordmenn som skal på ferie i sørøst-Thailand. Her finner du alt du trenger for noen deilige ferieuker – flotte strender, hotell i alle prisklasser, shopping og uteliv tilpasset de fleste typer reisende. Phuket er dessuten et godt utgangspunkt for deg som vil utforske mer. Halvannen time nordover ligger vakre Khao Lak, og et par timer lenger sør finner du Krabi og Ao Nang, inngangsporten til Sør-Thailands fantastiske øyrike.

Før du velger reisemål er det uansett lurt å tenke gjennom hva som er viktig for nettopp din ferie. Ønsker du en sol- og badeferie på en rolig, langstrakt strand? Skal det være barnevennlig? Liv og røre? Elsker du å snorkle eller å gjøre vannsportaktiviteter?

De fleste feriestedene på Phuket ligger på vestkysten. Mest hektisk er det i området rundt Patong, og du kan ha som utgangspunkt at det blir roligere jo lenger nord du kommer.

patong-beach

Patong

Patong er fornøyelsessentrumet på Phuket, og det mest hektiske reisemålet på ferieøya. Her finner du alt du kan tenke deg av restauranter, shopping og uteliv. Bystranden er langgrunn og tre kilometer lang. Her er det et yrende liv fra tidlig morgen til sent på natt. Patong har et stort utvalg hoteller i alle prisklasser.

kamala-beach

Kamala

Dette er blant nordmenns favorittsteder på Phuket. Kamala ligger syv kilometer nord for Patong, og har en flott, langgrunn strand. Området er barnevennlig, stille og rolig. Langs strandpromenaden finnes et lite utvalg kafeer og restauranter, og i Kamala sentrum er det blant annet en 7-Eleven og et lite utvalg spisesteder og små butikker.

bangtao-beach

Bangtao

Nord for Kamala ligger stille og rolige Bangtao. Den seks kilometer lange stranden er myk og hvit, og blant de flotteste på Phuket. Her finner du blant annet et spennende korallrev og en anerkjent golfbane. Området har flere flotte hotell og eksklusive restauranter.

karon-beach

Karon

Karon ligger mellom Patong i nord og Kata i sør, og har den tredje lengste stranden på Phuket. I perioder er det både store bølger og undervannsstrømmer, så stranden er ikke den beste for familier med småbarn. I sentrum av Karon er det et godt utvalg av restauranter, barer og shopppingmuligheter, blant annet Karon Bazaar hvor du finner alt du trenger og mer til. Karon er sammen med Kata et veldig populært ferieområde for skandinaver.

kata-beach

Kata og Kata Noi

Selv om Kata etter hvert vokst sammen med Karon i nord, er det langt roligere og mer avslappet stemning her. Stranden er langgrunn og barnevennlig. Det finnes et godt utvalg av både hotell, restauranter og butikker, men uten støyende barer og nattklubber. Litt lenger sør ligger lille Kata Noi, en fredeligere versjon av Kata. Her finner du en fantastisk vakker strand og krystallklart vann. Kata Noi har langt færre restauranter, men det er enkelt å ta seg mellom stedene til fots eller med tuk-tuk.

naiharn-beach

Nai Harn Beach

Dette rolige og frodige område ligger helt sør på Phuket, og har et knippe hoteller og gjestehus. Fra utkikkspunktet View Point har du en fantastisk utsikt over havet og de nærmeste strendene. Nai Harn er kjent for sin vakre solnedgang, og er et populært utfartssted for turister som kommer fra andre steder på Phuket.

khaolak-beach

Khao Lak

En drøy times kjøretur nordover fra flyplassen i Phuket ligger den vakre, frodige nasjonalparken Khao Lak. Dette er et paradis både for barnefamilier og voksne som setter pris på en rolig og avslappende ferie langs en gylden, bred sandstrand som strekker seg over flere mil. Sentrum av Khao Lak har et stort utvalg av restauranter, butikker og skreddere. Khao Lak er også et godt utgangspunkt for snorkle- og dykkerutflukter til de flotte Similan- øyene.

aonang-landscape

Ao Nang, Krabi

Ao Nang ligger på den østlige siden av Phang Nga-bukten, rundt 2-3 times biltur fra Phuket. Det er også mulig å komme hit med båt. Ao Nang er et ganske lite reisemål, men et perfekt utgangspunkt for øyhopping i den vakre, thailandske skjærgården. Utenfor Ao Nang ligger blant annet de høyreiste kalksteinsklippene som området er så kjent for. Bystranden i Ao Nang er kanskje ikke så flott i thailandsk målestokk, men med longtailbåt er det ikke langt til nydelige paradisstrender som Railey Beach og Chicken Island.

Flybilletter til Phuket…

Hotell i Phuket her…

Pakkereiser til Phuket (fly+hotell)

Phuket     netter     Se mer
Phuket     netter     Se mer
Phuket     netter     Se mer
Phuket     netter     Se mer
Phuket     netter     Se mer
Phuket     netter     Se mer