Søk reise
By og kultur i Roma

By og kultur i Roma

Den italienske hovedstaden har masse å by på! Roma er fullspekket av utstillinger, konserter, festivaler og show for alle og enhver. I tillegg er det arkitektur i verdensklasse, fullspekket med historie og flott kunst!

Festivaler og arrangementer

I september og oktober arrangeres det flere festivaler. Roma Europa Festival har vært et årlig innslag siden 1986, med moderne kunst, teater, musikk og dans. Tegneseriefestivalen Festival Romics og Roma Jazz Festival arrangeres i oktober hvert år.

Fra juni til september hvert år arrangeres Estate Romana. Det innebærer over 150 arrangementer som foregår rundt om i Romas parker, torg og gallerier; konserter, leker og teater.

Ting å gjøre i Roma

Av Romas alle monumenter er det kanskje Colosseum som vekker størst nysgjerrighet hos så vel unge som gamle. Colosseum ble innviet i år 80 etter Kristus med en 100 dager lang innvielsesseremoni der 5000 dyr ble slaktet.

Pantheon er det antikke Roms best bevarte bygning gir de besøkende et underlig synsbedrag. Det som fra utsiden ikke synes særlig spektakulært, får helt andre dimensjoner så snart man har kommet inn og gisper over kuppelens mektige åpenbarelse. At romerne oppførte den for over 2000 år siden, er en bedrift man må beundre.

Forum Romanum var det antikke Roms kommersielle, politiske og religiøse sentrum. Et eventyrland, en mosaikk av tempelruiner, slitte marmorgater og basilikaer. Gratis inngang, men det kan være verd å koste på seg en guide som forklarer underveis. Eller skaff deg et kart med rekonstruksjon over hvordan torget, som hele Romerriket ble styrt fra, så ut under antikken.

Opplev Roma

Roma     netter     Se mer
Roma     netter     Se mer
Roma     netter     Se mer
Roma     netter     Se mer