Søk reise
Santorini - verdens fineste øy

Santorini - verdens fineste øy

Halvmåneformede Santorini( eller Thira) er en av de greske øyrikets glitrende juveler.  Faktisk er det en liten øygruppe som består av Thíra, Thirassiá, Asproníssi, Palea og Nea Kaméni.

Øya er resultatet av 20 000 års vulkan aktivitet, der vulkanen til slutt kolapset og dannet et enormt krater, som vi i dag kaller for Kalderan. den franske dykkeren og eventyreren Jacques Cousteau lette etter den synkede byen Atlantis her ved Santorini. Det er de brente kraterveggene som gir øyene dramatisk landskap. Santorini må være en av verdens mest fotograferte øyer.

I Hovedstaden Fira er tempoet høyt, og om sommeren samles her folk fra hele verden for å feste, nyte utsikten og livet. i Fira finnes det et stort utvalgt av butikker, restauranter og barer. Fira ligger høyt oppe og om du orker kan du også gå de 600 trappestegene fra hvanen , men det finnes også transportmidler som hjelper deg opp. Imerovigli ligger ved siden av Fira og her er det enda mer spektaktuler utsikt over de gamle vulkankratrene der cruisebåtene ligger. På den andre siden siden av øya brer lange fine strender seg ut med den karekteristiske svarte lavasanden, og spesielt Kamari er en populær destinasjon for familier. Langs denne del av kysten finnes masse av restauranter, barer, butikker og hoteller. Santorini er en øy for livsnytere, og spesielt bryllupsreiser.  Man kan også bli gift her, men det krever litt papirarbeid i Norge først.

Fira     netter     Se mer
Fira     netter     Se mer
Fira     netter     Se mer
Imerovigl     netter     Se mer
Imerovigl     netter     Se mer
Imerovigl     netter     Se mer
Kamari     netter     Se mer
Kamari     netter     Se mer
Kamari     netter     Se mer

Mer om Santorini

Man spiser godt på Santorini. Slå deg ned first dine smaksløker med små cherrytomater med smaken av sol, verdens kanskje beste aubeginer, Santorinis gode bønnesalater, store modne kapris og mist ikke “hloró tyrí”, en lokal produsert geitost

Hva drikker du på Santorini?? Man kan finne mye gode viner på denne øya. Den vulkaniske jorden gir gode vekstvilkår for vinproduksjon. Druesortene kjenner du nok ikke igjen: Assyrtiko, Athyri, Aidani, Mantilaria och Mavrotragano er druer du kan smake om du besøker en va vingårdene eller bestiller in til din middag på en restuarant

Eller skal du heller kanskje smake på en vulkanøl? Den lett eksplosive smaken er resultatet av at man mikser in en blanding av grapefrukt og saft fra sitrusfrukter fra naboøya Naxos og tilsetter vann som er rikt på mineraler og smaker fra den vulkaniske underjorden. Til sluttfiltreres det gjennom ett filter gjort av lavasten. Skål!

 Dette må du ikke gå glipp av på Santorini:

  •  Solnedgangen sett fra Oia. Spektaktulert og vakrere en på film
  • Ett besøk til utgravningene av Akrotiri. Akrotiri var en av hellas mest rike steder under bronsjealderen( 2000-1700 f.kr) og her kan man oppleve hvordan en gresk by kunne se ut for 3700 år siden. Et velutviklet veinett, kloaksystem og hvordan man levde i hus som kunne være flere etager høye.
  • Øyas strender. Ikke så langt fra Akrotiri finner du øyas kanskje mest berømte strand; den røde stranden med imponerende røde klipper som gir deg et vakkert og rødt landskap. Du kan komme til den her stranden gjennom å gå i ca 10 min fra Akrotiri, eller ved å hoppe på en båt fra Kamári, Akrotiri eller Perissa.
  • Hvite stranden, et must å oppleve på Santorini. Svart sand, grå og hvite steiner og hvite klipper gir en utrolig kulisse. Andre strender du også kan nyte ligger langs kysten ved Monólithos, Kamari och Perissa.