Søk reise
Sommerferie i Danmark? Her er 8 ferieperler

Sommerferie i Danmark? Her er 8 ferieperler

Deilige Danmark byr på fantastiske ferieopplevelser med både storbyimpulser flotte Aarhus, late stranddager i solfylte Skagen, sykkelturer i vakkert landskap og opplevelsesferie i noen av de mange temaparkene.

Her er åtte ferieperler å sjekke ut dersom du legger ferien til vårt kjære naboland i sommer:

Blokhus

Foto: ©Knut Ekerum

Den unike ferieperlen Blokhus har en av Nord-Europas beste strender. Om sommeren livner den gamle fiskerlandsbyen til med musikk, aktiviteter og folkemengder i kafeer og restauranter. På den brede, hvite sandstranden holdes en rekke store arrangementer og festivaler.

Bestill hotell i Blokhus

Løkken

Foto: ©Niclas Jessen

Løkken er en klassisk badeby, kjent for sine fine strender og de 500 karakteristiske hvite badehusene kalt «den hvide by» . Hit har folk reist i generasjoner for å oppleve nærheten til havet, byens rike kafeliv og ekte danske hygge. Løkken er også et av de mest nybegynnervennlige surfestedene i Danmark.

Bestill hotell i Løkken

Finn feriehus i Løkken

Bornholm

Foto: ©Niclas Jessen

Solskinnsøya Bornholm har alt du trenger for en vellykket ferie. Nyt solen og havet, spennende slottsruiner, unike middelalderkirker og en dynamisk matkultur, med alt fra fersk fisk i havnen til Michelinrestauranten Kadeau.

Bestill hotell i Bornholm

Ebeltoft

Foto: ©Kim Wyon

Ebeltoft er spesielt koselig med sine gamle hus og brosteinsgater. Her kan du borde en av verdens største treskip og verdens siste propelldrevne fregatt, «Fregatt Jylland».

Bestill hotell i Ebeltoft

Tisvilde

Foto: ©Daniel Overbeck

Uansett når på året, Tisvildeleje, eller bare Tisvilde, er alltid verdt et besøk. Byen kan blant annet lokke med koselige kafeer, folkefester, operaoppsetninger og markeder, samt en kilometerlang og barnevennlig sandstrand med flotte sanddyner og et vakkert skogsområde like bak.

Bestill hotell i Tisvilde

Billund

Foto: ©Jesper Grønnemark

Sjarmerende Billund ligger omtrent midt på Jylland og er et utmerket utgangspunkt for opplevelseferier i spennende temaparker som Legoland og Lalandia, men her er du heller aldri langt unna vestkystens fantastiske strender.

Finn hotell i Billund

Skagen

Foto: ©Anne-Sophie Rosenvinge

Reis til toppen av Danmark og opplev idylliske Skagen. Den gamle fiskebyen er selve bildet på dansk hygge og inviterer til en ferie som er både inspirerende og avslappende. Nyt det gode liv, det vakre lyset og besøk odden der to hav møtes.

Finn hotell i Skagen

Aarhus

Foto: ©Robin Skjoldborg

Er du glad i shopping i sjarmerende gater, mengder av gode lokale spisesteder, grønne lunger pluss historiske og kulturelle opplevelser i verdensklasse? Da er Aarhus byen for deg! Danmarks nest største by merker du tydelig den pulserende stemningen med masser av liv i byens gater.

Finn hotell i Aarhus

©Tekst og bilder fra VisitDenmark, Danmarks offisielle reiselivsportal