Søk reise
Spania - Aktiv ferie i Balearene

Spania - Aktiv ferie i Balearene

Middelhavsperlene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera er et paradis for deg som liker å være i aktivitet i ferien. Her finner du den perfekte kombinasjon av behagelige temperaturer året rundt, kultur, lokale deliktasser, tema-ruter og storslått natur.

MALLORCA

Visste du at Mallorca også blir kalt grotte-øya, på grunn av de mange grottene i sjøkanten? Grottene i Artà, Drac-grottene samt Hams-grottene i Porto Cristo er alle spektakulære dryppsteinsgrottene, og gøy for både store og små. Mallorca er også kjent for et variert landskap, som består av en 550 km lang kystlinje med et stort antall strender. Foretrekker du skjulte strandperler med få mennesker, anbefaler vi Port des Canonge i Banyalbufar og Aubarca-stranden i naturparken Llevant. De mer enn 50 havnene og 20.000 båtplassene ligger til rette for at du kan bli enda bedre kjent med Mallorca fra sjøen, med seilskoler, dykkerkurs og båtutleie. Den maritime naturparken Cabrera er også et must for alle som er glad i dykking. Og for aktiviteter som krever litt mer vind i seilene som widsurfing, anbefaler vi stranden Son Serra de Marina i Pollença-bukten. Foretrekker du fast grunn under føttene, bør du heller ta turen til kultur- og naturarvområdet Sierra de Tramuntana, som er erklært Verdensarv av UNESCO. Her kan du vandre mellom tette skoger, raviner og klipper og velge mellom alt fra GR-rutene til fots, diverse sykkelturer, hesteekskursjoner og luftballong. Eller hva med en fottur til det høyeste punktet Puig Major på 1445 m.o.h? En sterk kontrast til landskapet i sør, såkalte «Migjorn», som kjennetegnes av langstrakte strender, slett og sjøen. For deg som liker å kombinere en aktiv ferie med kulturopplevelser, anbefaler vi de mange tema-rutene. Her kan du velge mellom alt fra «den romantiske reisende-ruten» hvor du følger i fotsporene til Chopin og George Sand i Valldemossa til keramikk-ruten i Pòrtol / Sa Cabaneta og Cellers-ruten som tilbyr tradisjonsrik mat i Inca og Sineu.

Les mer om Mallorca og hvordan du kan reise til dit her: Mallorca

MENORCA

Menorca er mest kjent for sine spektakulære strender, så her er det noe for enhver smak. Alt fra den spesielle Cala Mesquida, av svart småstein i nærheten av Maò, til Cala Morell som er som tatt ut av et filmsett med steiner formet av vinden og bølgene kalt «frares». Og for ikke å glemme de forhistoriske grottene med sine respektive, spennende historier! Øya ble erklært Biosfærereservat av UNESCO i 1993 og en flottere ramme for din aktive ferie er det vanskelig å finne. Hva med å følge i de militæres fotspor med hesteruten Camí de Cavalls? Denne ruten ble bygget på 1800-tallet for å vokte over Menorcas kystlinje, og i dag kan du velge om du vil gå, sykle eller oppdage Menorca fra hesteryggen. Vi anbefaler en tur til det høyeste punktet på Menorca, Monte Toro 358 moh, hvor du kan nyte en fantastisk utsikt. Eller hva med en kajakktur innom øyas 99 strender som ligger som perler på snor langs den 216 km lange kystlinjen?

Les mer om Menorca og hvordan du kan reise til dit her: Menorca

Pakkereiser til Balearene

Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer

­­­

IBIZA

Visste du at grekerne kalte øyene Ibiza og Formentera for Pitiusas – furutreøyene? De hvite strendene på Ibiza markerer en innbydende kontrast mellom de grønne furutrærne og det knallblå havet. Og hvem ønsker vel ikke en aktiv ferie i naturskjønne omgivelser? På Ibiza kan du velge mellom alt fra fotturer til terrengsykling og vannsport. Det 400 hektar store naturreservatet Ses Salines, som er erklært Verdensarv av UNESCO, er med sine majestetiske våtmarker et stopp for trekkfuglene, deriblant flamingoer. Når solen går ned her, reflekteres himmelen i våtmarkene og gir fantastiske toner i blått og pastell som garantert vil være den beste rammen for årets sommerselfie. Langs øyas 210 km lange kystlinje stråler det krystallklare vannet mot deg takket være sjøgresset Poseidonia, perfekt for deg som liker vannsport. Blir du med på dykkeruken eller kajakkmøtene som arrangeres her? Visste du at Ibiza er en magnetisk øy? Et obligatorisk stopp er Cala d´Hort, langs kysten i sør-vest, hvor du kan bli med kjent med øyas magnetiske kraft.

Les mer om Ibiza og hvordan du kan reise dit her: Ibiza

FORMENTERA

Hva med en tur innom verdens 5. flotteste strand, Ses Illetes, i sommer? Formentera kjennetegnes av havets ulike blåtoner, det irrgrønne sjøgresset Poseidonia som gjør vannet så klart som drikkevann og de langstrakte, hvite strendene. Å bade eller holde på med din favoritt vannsportaktivitet som for eksempel dykking i disse omgivelsene, og med slik en rikt biologisk rikdom, er nærmest som et renselserituale. I nord venter naturparken Ses Salines på deg, mens de langstrakte saltmyrene kjennetegner den sørlige delen. Siden øya kun er 83 km lang uten fjell, og dermed få høydeforskjeller, kan du raskt sykle over hele øya. Det er bare å velge og vrake blant de 20 oppmerkede rutene. Det finnes til og med kajakkruter, så det er opp til deg om du foretrekker sjøveien eller landveien. Ønsker du en avslappende dag i fred og ro, bør du ta turen til den nesten øde øya S´Espalmador med kun to hus og en sandstrand.

I nord venter naturparken Ses Salines på deg. Saltmyrene strekker seg langs strendene i sør, og i nord fører en sti deg frem til begynnelsen av Ses Illetes blant furutrær og sanddyner. Et unikt sted. En sandstripe gjør at du kan nyte to sjøer, én veldig rolig og én mer utfordrende. En mørkeblå og en sølvfarget. Den hvite sanden er en kontrast mellom himmelen og sjøen. Og ingenting annet. For den beste panoramautsikten over øya, anbefaler vi deg å følge den steinete veien Camí de sa Pujada til La Mora, hvor et annerledes Formentera venter på deg. Tips, sjekk ut den lille grotten ved klippen Cala Codolar, et sted hvor du garantert ikke vil møte naboen.

Les mer om Formentera og hvordan du kan reise dit her: Formentera

 

HVORDAN REISE TIL BALEARENE

Under her finner du pakkereiser til Balearene, men ønsker du å sette sammen reisen selv anbefaler vi deg å se lage en egen pakke meg fly og hotell

Lenke til Turistkontorets hjemmeside