Søk reise
Spania - Strandguide til Menorca

Spania - Strandguide til Menorca

  • Noen kilometer fra den populære stranden Cala Galdana ligger den enda vakrere Cala Macarella. En rusletur herfra, via furuskogen, kommer du til bukten Macarelleta. Bukten, som er en mindre utgave av den store stranden, er muligens enda finere og mer urørt. Et prakteksemplar av en strand på sørsiden av Menorca der kalksteinsklippene gir skygge og fred og ro for de som tar turen hit.
  • Fra den lille byen Sant Tomàs er det 15 minutters gange til stranden Binigaus. Til forskjell fra Macarelletas beskyttede viker finner du en lang, åpen strand formet som en hestesko. Til venstre avgrenses stranden av klipper på den ene siden og av den lille holmen Illot de Binicodrell på den andre siden. Binigaus skjønnhet er ingen hemmelighet, men de store turiststrømmene finner ikke veien hit til den hvite sandstranden.
  • Med sitt krystallklare vann er sydspissen på Menorca et eldorado for dykking, og stranden Binibècquer Nou, kun et steinkast fra Binibeca, lokker mange besøkende som vil snorkle med perfekt utsikt under havoverflaten.
  • Platja d´en Tortuga ligger kun noen mil fra hovedstaden Mahón, i et naturreservat med et rikt dyreliv og stedegen flora og fauna. For å komme til stranden må du gå i 45 minutter fra nærmeste bilparkering. Men det som venter på deg er en flott promenade med et fantastisk resultat i form av en stor, åpen vik med en strandstrand omringet av klipper og skog i begge ender.
  • Cala Pregonda er et utmerket eksempel på hva slags strender som finnes på Menorca. Du når ikke stranden direkte fra bilen – for å komme til de fineste strendene må du ta beina til hjelp. En reise som uten tvil er verdt turen.
  • Frister det med en urørt øy, nesten fri for turister og kjent for spektakulære strender? Da må du ta turen til den øde bukten Cala d´Algaiarens – som til og med er øde i høysesongen. Vannet er så krystallklart at du til og med kan se sandens mønster under havoverflaten.
  • Cala Mitjana gir deg en følelses av annerledeshet. Kanskje henger det sammen med de mystiske steinrøysene, talayots, fra bronsealderen som gir øye et vilt og røft uttrykk.
  • Ciutadella er et godt utgangspunkt for de urørte strendene i sør som Cala en Turqueta – to hvite sandstrender delt av fjellknaus som vender seg mot det krystallklare vannet. Vi anbefaler også en tur innom strendene i nord og vest som Cala d´Algaiarens, Cala Pregonda og Platja de Cavalleria.

Se komplett strandoversikt på øygruppen Balearene her

 

Les mer om Menorca og hvordan du kan reise til denne flotte øya: her 

Pakkereiser til Menorca

Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer