Søk reise
Spania - verdens flotteste strender

Spania - verdens flotteste strender

Noen av verdens flotteste strender venter på deg på Middelhavsperlene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera.

Hvilken av 66 blått flagg-strendene på øygruppen Balearene er din favoritt? Hvis du ikke klarer å velge mellom 99 kilometer med spektakulære blått flagg-strender på Balearene, så er løsningen øyhopping mellom Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera. Det går innenriksfly mellom de tre største øyene Mallorca, Menorca og Ibiza. Frister det med litt mer vind i håret og en liten båttur på Middelhavet, anbefales det å ta båt.

Vi starter reisen i Palma de Mallorca, kun 3.5 timer med fly fra Norge. Deretter tar vi båten til Menorca, før turen fortsetter videre til Ibiza og Formentera. Øygruppen Balearene som består av øyene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera ligger som perler på en snor og utfyller hverandre.

Noen av verdens flotteste strender venter på deg

TripAdvisors brukere kåret nylig stranden Ses Illetes på Formentera til verdens 5. flotteste, og det forundrer ikke. Med asurblått hav og finkornet sandstrand fremstår strendene som paradis, bare noen få timer med fly fra Norge. Visste du at Spania er det landet i Europa med flest blått flagg strender, totalt 551? Det vil si at 1 av 6 spanske strender har blitt tildelt denne utmerkelsen. Blått flagg er en miljøsertifisering som viser at strendene og marinaene som har blitt tildelt denne utmerkelsen oppfyller strenge krav til sikkerhet, service, miljø, informasjon om nærområdet og ikke minst vannkvalitet.

Hvilken strand passer for deg?

Velg en av øyene, eller flere av dem, og vi skal fortelle deg hvor du finner stranden med den beste sanden, de beste sportsmulighetene…

Barnefamilier – Cala Comtessa på Mallorca: Denne lille bukten sør for Illetes er liten nok til å nyte roen, men likevel familievennlig. Den finkornete sanden og sjøen minner om svømmebasseng. Flotte muligheter for deg som ønsker å snorkle eller holde på med din favorittvannsport. I tillegg er det en øy du kan svømme til, og her finner du en liten kiosk som selger forfriskninger.

Deg som er på jakt etter rustikk sjarme – Cala Tuent på Mallorca: Herfra kan du nyte den fantastiske utsikten over Balearenes høyeste fjell, Puig Mayor, omringet av store furutrær og åser. Dette er stranden for deg som kun ønsker seg sol og strand, uten alt det andre.

Deg som er på jakt etter eventyr – Cala Varques på Mallorca: Omringet av bratte fjell og furuskog, strekker den hvite sandstranden seg ned i det krystallklare vannet. Du kan kun komme hit med båt, eller ta beina fatt. Og leter du godt nok, finner du kanskje de mange hemmelige grottene. Tips, inngangen er hugget inn i en av de nærliggende klippene.

Naturelskere – Es Grau på Menorca: Es Grau er et eldorado for naturelskere, med naturparken s´Albufera des Grau i nærheten. Ta med deg kikkerten for å ta en nærmere kikk på de mer enn 100 fugleartene og andre dyrene som holder til i naturreservatet, som du må gjennom for å komme til stranden. Det grunne vannet er perfekt for deg som liker å snorkle, og en tur innom den sjarmerende landsbyen Es Grau er også vel verdt et besøk.

Estetikere – Cala del Pilar på Menorca: Denne stranden nord på øya er ikke den letteste å komme til, så her må du planlegge litt. Men det klare og rolige vannet og den rødlige naturen gjør turen vel verdt. Fra parkeringsplassen tar det ca 30 min å gå før du kommer til den stille og rolige stranden omringet av rødlige og karamellfargede steinformasjoner

Deg som er glad i å svømme – Cala Macarella på Menorca: Vannet kan ikke bli mer turkis enn her i denne bukten, som regnes som en av de mest billedskjønne på øya. Men vær obs på at det kan bli trangt om plassen her om sommeren. Du kan padle eller stå på paddleboard blant bølgene og seilbåtene som ligger på rekke og rad, eller hva med en svømmetur til den

Deg som ønsker å ta det beste bildet av solnedgangen – Benirràs på Ibiza: Ta turen til nord på Ibiza for å få det beste bildet av den spektakulære solnedgangen. Det er et populært sted for både barnefamilier og bohemer. Tips, om søndagene samles hundrevis av mennesker for å se solen gå ned i havet akkompagnert av heftige rytmer.

Deg som er glad i god stemning og alt som hører til – Cala Jondal på Ibiza: Dette er stedet for deg som ønsker fest og god stemning. Og like ved ligger det trendy stedet Blue Merlin Beach med god stemning, høy kjendisfaktor og fantastisk mat.

Deg som vil på helseferie – Niu Blau på Ibiza: Ønsker du en ny og frisk start? Rense kroppen, trene, nyte avslappende behandlinger eller hva med yoga på stranden?

Deg som ønsker en actionfylt ferie – Ses Illetes på Formentera: På nordspissen av Formentera ligger denne stranden som er et paradis for deg som glad i vannsport. Her er det bare å velge mellom kitesurf, vannski, seilbrett, paddleboard for å nevne noe

Se komplett strandoversikt på øygruppen Balearene her

 Hvordan reise til Balearene: